Tarım ve Orman Bakanlığı'nın "Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar" listesinde yer alan ve sattıkları etlerde eşek eti tespit edilen Antalya'nın Muratpaşa ilçesindeki Öz Kasap'ın yetkilisi Ozan Gökçe'nin açıklamaları gündem oldu. Gökçe, çocukluktan beri kasaplık yaptığını, ancak eşek ya da at etini kırmızı etten ayırt edemediğini belirterek kendini savundu.
Gıda Bülteni'ne konuşan Ozan Gökçe, maliyetleri düşürmek amacıyla bir süre önce et aldıkları toptancıyı değiştirdiklerini söyledi. Bakanlığın yaptığı rutin kontroller sırasında ürünlerinde eşek eti tespit edildiğini belirten Gökçe, durumun tamamen toptancıdan kaynaklandığını iddia etti. Gökçe’nin açıklamaları şu şekilde: "Dükkanımızın karşısına yeni bir toptancı açılmıştı. Yakıt tasarrufu sağlamak için buradan et almaya başladık. İlk aldığımızda yapılan kontroller temiz çıktı. Ancak yaklaşık 1,5 ay önce yapılan denetimlerde eşek eti bulunduğu söylendi. Bilseydik böyle bir şey yapar mıydık? Biz kasabız ama eşek ya da at etini ayırt edemeyiz."
Olayın ortaya çıkmasının ardından büyük şok yaşadıklarını ifade eden Gökçe, et aldıkları toptancı hakkında yasal işlem başlattıklarını ve gerekli şikayetleri yaptıklarını söyledi. Kasabın resmi sahipleri Mustafa ve Fatoş Şimşek’in ise olay sırasında yoğun bakımda tedavi gören ağabeyleri nedeniyle işle ilgilenemediklerini belirtti.
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın düzenli olarak yayımladığı "Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar" listesi, son dönemde Türkiye genelinde birçok üründe sağlığa zararlı maddelerin tespit edilmesiyle dikkat çekmişti. Özellikle domuz ve eşek eti bulunan ürünler, kamuoyunda büyük tepki topladı.
Öz Kasap’ın listede yer alması, Muratpaşa’da yaşayan vatandaşlarda endişe yaratırken, yetkililerin olayla ilgili soruşturmayı sürdürdüğü bildirildi.