Yozgat’ta besicilikle uğraşan Muharrem Yalçın’a ait ahırdaki kuzulardan biri 3 bacaklı doğdu. İlk kez böyle bir olayla karşılaştığını söyleyen Yalçın, bu durumu Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce hayvanlara uygulanan yanlış aşı politikasına bağladı.

3 Bacaklı Kuzu Dünyaya Geldi5

Yozgat'ta Mehmet Efendi Hulusi Mahallesi’nde besicilikle uğraşan 57 yaşındaki Muharrem Yalçın’ın ahırındaki bir koyun, bugün sabah saat 08.00 sularında sol ön bacağı olmayan 3 ayaklı kuzu dünyaya getirdi.

3 Bacaklı Kuzu Dünyaya Geldi1

Uzun zamandır hayvan yetiştiriciliği ile uğraştığını belirten Yalçın, ilk defa böyle bir durumla karşılaştıklarını ve son yıllarda gerçekleşen üç ayaklı, sakat ve ölü hayvan doğumlarının kendilerini tedirgin ettiğini söyledi.

Yozgat Kınalı Hasan Kız Yurdu erkek yurdu mu olacak? Yozgat Kınalı Hasan Kız Yurdu erkek yurdu mu olacak?

3 Bacaklı Kuzu Dünyaya Geldi4

Kuzunun ayağı dışında gelişiminin normal olduğunu ifade eden Yalçın, bu durumu Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce hayvanlara uygulanan yanlış aşı politikasından kaynaklandığını iddia etti.

3 Bacaklı Kuzu Dünyaya Geldi3

50 yıldır hayvancılıkla uğraştığını söyleyen Yalçın, böyle bir olayın ilk kez başlarına geldiğini söyleyerek, “Bugün sabah koyunum 3 bacaklı kuzuladı. Bu durum bilinmedik aşılardan dolayı oluyor. Aşıları getiriyorlar milletin hayvanına vuruyorlar, sonra da hayvanlar sakat doğuyor. Bizim Yozgat deneme tahtası gibi, bilinmedik aşıları getiriyorlar, vuruyorlar gidiyorlar. Sonra da kiminin buzağısı ölüyor, kiminin de kuzusu böyle sakat oluyor. Çünkü Tarım İl Müdürlüğü de yaptırdığı aşıyı bilmiyor. Bu durum aşıdan kaynaklanıyor. Bu kuzu büyümez böylece kalır elimizde, telef olur, ayağa kalkıp süt bile içemiyor hayvan, ileride ölür bu kuzu. Yazık bizlere, mağdur oluyoruz” dedi.

Kaynak: İHA