Sosyolog Er, Şefaatli Aile Destek Merkezi (ADEM) Kursiyerlerine verilen eğitimde “Bilinçli Medya Kullanımı” hakkında bilgiler verdi.

Er, teknoloji bağımlılığının, bireyin kontrolünü kaybettiği ve teknolojik cihazlar olmadan yaşayamaz hale geldiği durumlar için kullanıldığını belirtti.

Kursiyerlere Seminer3

Er, teknoloji bağımlılığının belirtileri arasında ruhsal ve bedensel sıkıntılara rağmen teknolojinin kullanımının devam etmesi, giderek daha fazla vakit geçirme isteği, teknoloji kullanılamadığında aksi ve öfkeli davranışlar sergilenmesi gibi noktaları sıraladı. Ayrıca, teknoloji bağımlılığının çeşitli sebeplerden kaynaklandığını, bunların arasında merak, dışlanma korkusu, aşırı içe kapanıklık ve hedefsizlik gibi faktörlerin bulunduğunu vurguladı.

DGS sınav sonuçları 2024 ne zaman açıklanacak? DGS sınav sonuçları 2024 ne zaman açıklanacak?

Kursiyerlere Seminer1

Yaşam kalitesini de olumsuz etkilediğine dikkat çeken Er, teknoloji bağımlılığından korunma yolları hakkında da önerilerde bulundu. Bu öneriler arasında teknolojik cihazların kullanım alanlarının değiştirilmesi, kullanım zamanlarının sınırlandırılması, düzenli spor yapma, yeni sosyal beceriler kazanma ve teknolojiden uzak kalma hedefleri koyma gibi adımlar yer aldı.

Muhabir: Alpaslan Demir