Toplantı, Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis toplantısında alınan karara göre, şehir içi toplu taşıma ücretleri yeniden belirlendi.

Meclis Belediye Zam Eylül (4)

AK Parti Yozgat Belediye Meclis Üyeleri tarafından öğrenci kartı ile yapılan binişlerin 12 lira yerine 15 lira, halk kartı ile yapılan binişlerin 15 lira yerine 20 lira, kredi kartı ile yapılan binişlerin ise 25 olması önerildi.

MHP Yozgat Belediye Meclis Üyeleri tarafından ise zam yapılmaması önerildi.

Meclis Belediye Zam Eylül (1)

Öğrenci kartı ile yapılan binişler 12 lira yerine 14 lira, halk kartı ile yapılan binişler 15 lira yerine 17 lira, kredi kartı ile yapılan binişler ise 20 lira yerine 22 lira olarak kararlaştırıldı. Fakat otobüs şoförlerinin karara itiraz etmesi sonrasında meclise ara verilerek fiyatların tekrar konuşulacağı söylendi.

Meclis Belediye Zam Eylül (3)

Son dakika bilgilerine göre meclisin aldığı kararla zam konusunun pazartesi günü tekrar konuşulacağı aktarıldı.

Su faturasını yarıya düşürüyor! Su faturasını yarıya düşürüyor!

Toplu taşıma ücret tarifesi haricinde mecliste; 2025-2029 yılları arası Yozgat Belediyesi stratejik planı, Bu Günün Gençleri Geleceğin Meslekleri projesi için belediye başkanına yetki verilmesi ve son olarak imar tadilatları konuları konuşuldu.

Meclis Belediye Zam Eylül (5)

2025-2029 yılları arası Yozgat Belediyesi stratejik planı hakkında komisyon kurulması ve pazartesi günü tekrar konuşulması kararı alındı.

Bu Günün Gençleri Geleceğin Meslekleri projesi için belediye başkanına yetki verilmesi kabul edildi.

Muhabir: Melike Aslı Arslan-Hüseyin Buğdaycı