Aydoğmuş, çetelerle, mafyayla, suç örgütleriyle, kadın ve çocuk cinayetleriyle boğuşan bir Türkiye manzarası ile karşı karşıya olduğumuzu ifade ederek, mevcut hükümetin bu sorunlara çözüm bulmadığını, aksine bu durumu körükleyen bir sistem yarattığını belirtti.

Aydoğmuş'tan Yenidoğan Çetesi Açıklaması1

"YENİDOĞAN ÇETESİ VE SİYASİ BAĞLANTILAR: BU İLİŞKİLER TESADÜF MÜ?"

Aydoğmuş, son günlerde özel hastanelerde yaşanan bebek cinayetleri ve Yenidoğan Çetesi skandalına değinerek, çetenin üyelerinin siyasi bağlantılarına dikkat çekti. "Bu çete olayında adı geçen özel hastanelerden biri eski bir sağlık bakanına, diğeri ise üst düzey bir siyasetçinin akrabasına ait. Çete liderinin ise PKK terör örgütü ile ilişkisi olduğu biliniyor. Diğer üyelerin de Cumhur İttifakı partileriyle üst düzey ilişkiler içinde olduğu iddia ediliyor. Her olayın altından çıkan bu siyasi bağlantılar tesadüf mü?" diye sordu.

"SAVCIYI TEHDİT EDEN BİR ÇETE, HANGİ CESARETLE DEVLETİN YARGISINA KAFA TUTAR?"

Yenidoğan Çetesi olayında savcıyı tehdit eden çete üyelerinin cüretine de değinen Aydoğmuş, "Bir çete, devletin savcısını hangi cesaretle tehdit eder? Yüreği yeten bir savcımız bu vahim olayı gündeme getiriyor, ama tehdit ediliyor. Bu cesaret nereden geliyor? Bu düzeni yaratanların bu tehditleri görmezden gelmesi kabul edilemez" dedi.

"ÜLKEDE ÇETELER, SUÇ ÖRGÜTLERİ VE MAFYALAR CİRİT ATIYOR"

Aydoğmuş, son 22 yılda Türkiye'nin çeteler, suç örgütleri, mafyalar ve dolandırıcılar tarafından yönetilen bir yapıya büründüğünü belirtti. "Her gün kadın cinayetleri, çocuk cinayetleri, sokak kavgası, dolandırıcılık haberleriyle uyanıyoruz. Toplum şiddet sarmalında boğuluyor, ama hukuk sistemimiz bu olaylara karşı etkisiz kalıyor. Suçlular serbest kalıyor, adalet ise işlemiyor" ifadelerini kullandı.

"ADALET VE EMNİYETE GÜVEN KALMADI, ŞİMDİ SAĞLIK SEKTÖRÜ DE ÇÖKÜYOR"

31 Temmuz’dan sonra geçersiz sayılacak... Yozgat Valiliği uyardı! 31 Temmuz’dan sonra geçersiz sayılacak... Yozgat Valiliği uyardı!

Aydoğmuş, son olarak ülkenin adalet ve emniyet sistemine olan güvenini kaybettiğini vurguladı ve sağlık sisteminin de çöküşe geçtiğine dikkat çekti. "Adalete güven kalmadı, emniyete güven kalmadı, şimdi sağlık sektörüne güveni de baltaladılar. Bu ülkeyi bu hale getirenlere yazıklar olsun. Yenidoğan Çetesi olayı, sağlık sektöründe ne kadar derin sorunlar olduğunu ortaya çıkardı. Hükümetin bu olaylar karşısında sorumluluk alması gerekiyor" diyerek sözlerini tamamladı.

Aydoğmuş'tan Yenidoğan Çetesi Açıklaması

Sonuç olarak, Aydoğmuş, ülkede her gün yeni bir çete, cinayet veya skandalın ortaya çıktığını belirterek, hükümeti bu konularda sorumluluk almaya davet etti. "Bu ülkeyi bu hale getirenlere yazıklar olsun" diyerek açıklamalarını sert bir şekilde noktaladı.

Kaynak: Gelecek Partisi