Bozok Üniversitesi ev sahipliğinde Erdoğan Akdağ ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen çalıştaya Yozgat Vali Yardımcısı Türker Çağatay Halim, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Yusuf Hıdır, Prof. Dr. Güngör Yılmaz, Prof. Dr. Tansel Hacıhasanoğlu, Üniversite Genel Sekreteri Doç. Dr. Mustafa Kocakaya, ilçe yerel yöneticileri, siyasi parti ve sivil toplum örgüt temsilcileri ve akademisyenler katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Evren Yaşar, gerçekleştirilen çalıştayın bir şehir markası oluşturmaktan ziyade temel amacının Yozgat’ın ruhunu, kimliğini ve potansiyelini ortak akılla geleceğe taşımak olduğunu söyledi.
Güçlü şehirlerin, güçlü fikirlerle doğacağının altını çizen Rektör Yaşar, çalıştayın şehrin değerlerini tanımlanması, özgün yönlerinin öne çıkarılması ve ortak akılla bir vizyon çizilmesi noktasında son derece kıymetli bir adım olduğunu vurguladı.
Yaşar, konuşmasının devamında şunları söyledi: “İlin potansiyelini bu sinerjiyle nasıl geleceğe taşıyabiliriz bunun derdindeyiz. Yozgat Bozok Üniversitesi olarak bizler, eğitim ve araştırma yapan bir kurum olmanın yanında; bu toprakların gelişimine öncülük eden, yerel kalkınmaya katkı sağlayan, toplumsal sorumluluklarının bilincinde olan bir üniversiteyiz. ‘Marka Şehir Yozgat’ vizyonunun bilimsel temellere oturması, sürdürülebilir stratejilerle şekillenmesi ve toplumsal katılımla güçlenmesi için üzerimize düşen her göreve hazır olduğumuzu bir kez daha belirtmek isterim. Bugün ortaya koyacağımız fikirler, yarının Yozgat'ını inşa edecek. Bu nedenle her görüş, her katkı çok kıymetli. Yolumuz açık, vizyonumuz ortak olsun.”
“HİKAYEMİZİN ÖZNESİ YOZGAT”
Üniversite İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zülfiye Acar Şentürk de çalıştayda, “Marka Şehir Yozgat Bilgilendirme” konulu sunumu ile Yozgat ilinin markalaşma potansiyeli, mevcut imajı, iletişim stratejileri ve şehrin gelecekteki vizyonuna dair katılımcıları bilgilendirdi.
Şentürk yapmış olduğu sunumda, “Marka şehir olmanın yada marka olmanın önemi şudur; marka hayatımızı kolaylaştırır, zor bir süreç marka oluşturmak. Şimdi şehirlerin yerleri belli yerlerini değiştiremeyiz. Ama markaların değerleri ile ilgili insanların zihinlerinde neler oluşturacağımızı, Yozgat dediğimiz zaman inşaların aklına nelerin geleceğini belirlemek basit işler aslında. Şöyle basit iletişim işi. İletişim insanın ruhuna, kalbine dokunmaktır. Hikayemiz olmadan hiçbir insanın aklında ve kalbinde yer etmemiz mümkün değil. Bizim hikayemizin öznesi Yozgat. Öznemiz Yozgat ama katılımcılar bizleriz. Bizler ne kadar objektif olursak artılarını ve eksilerini sağlam bir şekilde belirlersek attığımız adımlarımız düzgün olur” ifadelerini kullandı.
“YOZGAT ZENGİN BİR MEMLEKET”
Çalıştayda söz alan Yozgat eski Belediye Başkanı Mustafa Erkılıç, “ Yozgat çok kıymetli bir şehir. Ben şunun altını çizmek istiyorum Yozgat zengin bir memleket. Bizim zenginliklerimiz her şeyde, bir kere insanlarımız zengin. Her kademede çok büyük insanlarımız var. Birde Yozgat’ımızın çok derin bir kültürü var. Bu kültürü biz yozlaştırmışız, biz Ankara Yozgat yolunu çok uzaklaştırmışız. Hızlı trenimiz var, şükür ben bugün 1 buçuk saatte geldim. Şu bakımdan da çok mutluyum, üniversitemiz için çok emekler verdik. Ben iftihar ediyorum bugün bu hale gelmişiz. Biz ne zaman üniversitede öğrenci sayımızı 13 bine çıkartacağız derken bugün öğrenci sayımız 2 katına ulaşmış 26 bin olmuş. Çok güzel noktalara geldik” dedi.
Çalıştayın sonunda; kamu kurumları, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve akademisyenlerin katkılarıyla Yozgat’ın marka şehir olma sürecine dair değerlendirmeler yapıldı. Katılımcılar, şehrin tanıtımında kullanılabilecek özgün değerler ve somut öneriler üzerinde görüş alışverişinde bulundu.