Etkinlik, Fransız Kültür Merkezi'nin Ankara Şubesinde gerçekleşti. Söyleşiye, Fransız araştırmacı Dr. Anaïs Nony de katıldı. Etkinliğin moderatörlüğünü ise Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Şafak Dikmen üstlendi.
Söyleşi, Dikmen’in yapay zekânın tarihi üzerine yaptığı sunumla başladı. Etkinlikte, Fransızca ve Türkçe simultane tercüme yapılarak katılımcıların her iki dilde de rahatlıkla takip etmesi sağlandı.
Dr. Anaïs Nony, konuşmasında yapay zekânın yarattığı ekolojik riskleri ele aldı. Yapay zekânın çevresel sürdürülebilirliğini sağlamak adına politikaların geliştirilmesi gerektiğini vurgulayan Nony, bu alanda daha geniş bir toplumsal sorumluluk taşımanın önemini belirtti.
Doç. Dr. Şafak Etike ise yapay zekânın toplumsal etkilerine ve etik sorunlarına dikkat çekti.
Etike, yapay zekânın insan ve toplum yararına kullanılabilmesi için yasal düzenlemelerin hayati önem taşıdığını belirtti.
"Yapay zekâ, tekelci ve ticari amaçlarla değil, toplum yararına odaklanarak tasarlanmalı ve geliştirilmelidir" diyen Etike, teknolojinin anayasal haklar ve özgürlüklerle uyumlu olmasının gerektiğini ifade etti. Ayrıca, yapay zekâ alanında kamusal yararı önceleyen yasal düzenlemelerin zorunlu olduğunu vurguladı.