Boğazlıyan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Aile Toplum Merkezi ekipleri, ilçede bulunan fırın ve pide salonları ile gıda maddeleri satan işyerlerini denetledi. Hijyen, gramaj ve işçi sağlığı konularında işyeri sahiplerini uyaran ekipler, denetimlerde hijyen kadar ekmek gramajının da önemli olduğuna dikkat çekti. Denetim ekibi görevlileri, üretilen gıdaların halka satıldığını belirterek, ''İşyeri sahiplerimiz her şeye dikkat ederek titiz davranmalılar. Burada yaşanacak bir sağlık sorunu ekmek vasıtasıyla diğer insanlarımızı olumsuz yönde etkileyebilir'' dediler.
     Görevliler, ''Halkın sağlığını korumak bizim en önemli vazifelerimizden bir tanesidir. Ramazan ayı öncesi halkımızın temel gıda maddesi imalatı yapan ve satan işyerlerini denetleyerek eksik gramaj, işletmenin ve çalışma ortamının temizliği ile gerekli belgelerin olup olmadığını kontrol ediyoruz. Yaptığımız denetimlerde firma sahiplerinin istenilen şartlara uyduğunu görmekteyiz'' şeklinde konuştular.
FIRIN VE KASAPLAR DENETLENDİ
    Akdağmadeni Belediyesi Zabıta ekipleri ilçedeki fırın ve kasapları denetledi.
    Belediye Halk Ekmek Fırınından başlanan denetimde, fırınlarda çalışanların kılık kıyafetleri, muayene kayıtları, fırınların temizliği, malzemelerin saklanma şartları incelendi.Ramazan ayı öncesi özellikle gıda üreten ve satış yapan işyerleri konusunda titizlikle denetim yapan ekipler, ''Amacımız vatandaşın sağlıklı gıda tüketmesini sağlamak. Bu nedenle fırın ve kasapları teknik ve hijyen açısından denetliyoruz. Halkın sağlığıyla oynayan, sağlıksız ortamda üretim yapan işyerlerine asla izin vermiyoruz'' diye konuştular.
Editör: Haber Merkezi