Herhangi bir kurumsal destek almadan kurdukları fabrika ile “salepli yoğurt” üretimine başlayan Kılıçkaya, hem yerli ürünü değerlendirmeyi hem de bölge ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyor.

Salep Ve Yoğurt Ayni Kasede (9)

“DOĞADAN GELEN LEZZET”

Akdağmadeni’nin doğal sarıçam ormanlarında yetişen ve aroma bakımından Türkiye’nin en kaliteli salebi olarak tescillenen ürün, şimdi yoğurtla birleşerek piyasaya sunuluyor. Kılıçkaya, uzun süren çalışmaların ardından üretimi tamamladıkları salepli yoğurdun lezzetiyle dikkat çektiğini söyledi. Maraş dondurmasına benzer kıvamı ve kaymak tadındaki aromasıyla bu özel ürün, ilk günden itibaren vatandaşlardan tam not aldı.

Yozgat Şube Başkanı Kabayel'den atama sürecine tepki Yozgat Şube Başkanı Kabayel'den atama sürecine tepki

Salep Ve Yoğurt Ayni Kasede (6)

“HALK KAZANIYOR”

Projenin sadece bir üretim hamlesi olmadığını vurgulayan Kılıçkaya, “Kullandığımız sütü tamamen yerli üreticiden, yani köylümüzden alıyoruz. Böylece başka firmalara ucuz fiyata satmak zorunda kalmayan üreticimiz de kazanıyor” dedi.

Salep Ve Yoğurt Ayni Kasede (3)

Ayrıca ilçe esnafının da bu hareketlilikten faydalanacağına dikkat çeken Kılıçkaya, “Ürünümüzü almak için gelen vatandaşlar, esnafımızdan alışveriş yapıyor. Bu sayede tüm ilçe ekonomisi canlandı. Sade Akdağmadeni ilçemizde değil şuanda Yozgat merkez dahil olmak üzere ürünümüz birçok market ve restoranda yerini aldı” şeklinde konuştu.

Salep Ve Yoğurt Ayni Kasede (4)

“HEDEF TÜRKİYE PAZARI”

Salepli yoğurt için patent başvurusunda bulunduklarını belirten genç girişimci, şu anda bin metrekarelik alanda kurulu 20 ton kapasiteli üretim tesislerinde çalışmalarını sürdürüyor. Amaçlarının sadece ürün satmak değil diyen Kılıçkaya, Akdağmadeni’ni Türkiye genelinde bilinen bir marka haline getirmek olduğunu söyledi.

Muhabir: Alpaslan Demir