Ekim ayında Yozgat’ta vatandaşlar en çok palamut ve hamsiyi tercih ediyor.

Vatandaşların fiyatları uygun olduğu için palamut ve hamsiyi tercih ettiğini söyleyen balıkçı esnafı Numan Biçici, balığın her türünün çok sağlıklı olduğunu belirtti.

Balık (6)

Numan Biçici, "Bu ay palamut ve hamsi en fazla tercih edilen balıklar. Özellikle fiyatlarının uygun olması, Yozgatlıların bu balıkları seçmesinde etkili" dedi.

Biçici, palamutun fiyatını 100 lira, hamsinin fiyatını ise 200 lira olduğunu söyledi. Ayrıca, çinekop, mezgit, uskumru ve barbun gibi diğer balık çeşitleri de tezgâhlarda yer alıyor. Uskumru 150 lira, barbun 250 lira, çinekop 250 lira ve cuppon levrek ise 300 lira üzerinden satılıyor.

Balık (7)

Ekim ayının gelmesiyle birlikte, balık tüketiminde gözle görülür bir artış yaşanıyor. Yozgatlılar, hem ekonomik hem de sağlıklı bir alternatif olarak balık tüketmeye yöneliyor.

Biçici, "Palamut ve hamsi, etten çok daha uygun fiyatlı. Kilo fiyatı 500-600 lira arasında değişen etler, maalesef Yozgatlıların bütçesini zorlamaya devam ediyor. Palamut ise sadece 100 lira, bir kilo balık 4 kişiyi doyurabilirken, 1 kilo et 5 kişiyi doyuramıyor" ifadelerini kullandı.

Balık (2)

Yozgat Müftülüğü 2025 için kurs programını duyurdu Yozgat Müftülüğü 2025 için kurs programını duyurdu

Ayrıca Biçici, balıkların sağlık açısından da avantajlarına şu şekilde dikkat çekti: "Balığın, iğnesi yok, ilacı yok. Tamamen doğal bir deniz ürünü. Bu nedenle, aileler için sağlıklı bir tercih oluşturuyor."

Yozgat’ta balık tüketimindeki artış, yerel esnafa da olumlu yansıyor. Balıkçılar, bu dönemde tezgâhlarını çeşitlendirerek, vatandaşlara daha fazla seçenek sunma çabası içinde.

Tezgâhlarda yer alan hamsi ve palamut gibi balıklar, hem uygun fiyatları hem de besin değerleri ile Yozgatlıların sağlıklı beslenme alışkanlıklarına katkı sağlıyor.

Muhabir: Melike Aslı Arslan-Hüseyin Buğdaycı