Geçtiğimiz günlerde üniversiteye yeni kayıt yaptıranlar ve ara sınıf öğrencileri, KYK yurt başvurularını başarıyla gerçekleştirdiler. KYK yurt başvurularının tamamlanmasının ardından, sonuçları için Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın (GSB) yapacağı açıklama merakla bekleniyor. KYK yurt başvurularının değerlendirme süreci sona erdikten sonra, gözler sonuçların açıklanmasına çevrilecek. Ayrıca, öğrencilerin KYK yurt ücretleri konusundaki merakı da büyük. İşte, 2023-2024 eğitim dönemi KYK yurtlarının durumu:

Yozgat’ta KYK yurtları ne zaman açılacak Öğrenciler ne zaman yurtlara gidebilir (2)

KYK YURTLARI NE ZAMAN AÇILACAK?

KYK yurt başvuruları 2 Eylül tarihinde sona erdi. Öğrenciler başvurularını tamamladıktan sonra KYK yurt sonuçlarını beklemeye başladılar. KYK yurt sonuçlarının yakın bir zamanda açıklanması bekleniyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı, kesin tarih açıkladığında habere hemen ek bilgi olarak yer verilecektir.

Yozgat’ta KYK yurtları ne zaman açılacak Öğrenciler ne zaman yurtlara gidebilir (4)

KYK YURT ÜCRETLERİ NE KADAR?

KYK yurtları, farklı tiplerde sınıflandırılmıştır: 1. tip, 2. tip, 3. tip, 4. tip, 5. tip ve 6. tip. Bu sınıflandırma, odaların büyüklüğü, içerisinde kalan kişi sayısı, tuvalet ve banyo gibi özelliklere göre belirlenir. En uygun KYK yurdu 1. tipken, en yüksek ücrete sahip olanı ise 6. tiptir.

Ücretlendirmeler şu şekildedir:

Tip 1 ücreti aylık 345 TL,

Tip 2 ücreti aylık 405 TL,

Bozok Üniversitesinde 4 yeni yüksek lisans program! Bozok Üniversitesinde 4 yeni yüksek lisans program!

Tip 3 ücreti aylık 480 TL,

Tip 5 ücreti aylık 510 TL,

Tip 6 ücreti aylık 570 TL olarak belirlenmiştir.

Yozgat’ta KYK yurtları ne zaman açılacak Öğrenciler ne zaman yurtlara gidebilir (3)

Öğrenciler, başvurularını tamamladıktan sonra KYK yurtlarının açılacağı tarih ve ücretlendirme konusundaki güncel bilgilere KYK resmi kaynaklarından ulaşabilirler. Haber Merkezi

Editör: İleri Sosyal