Yozgat'ta alternatif bir üretim modeli olarak kışlık yeşil mercimek ekimi, Merkez’e bağlı Topaç Köyü'nde gerçekleştirildi.

Tarımsal üretimin çeşitlendirilmesi amacıyla yapılan demonstrasyon ekimi, Yozgat İl Müdürlüğü teknik personelleri tarafından titizlikle denetlendi.

Yeşil Mercimek Ekimi Yapıldı4

"ÜLKEMİZ İÇİN BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR"

Yozgat İl Tarım ve Orman Müdürü Tanju Özkaya, yapılan ekimle ilgili olarak yaptığı açıklamada, yemeklik baklagillerin üretiminin arttırılmasının büyük önem taşıdığını belirtti.

Özkaya, "İnsan gıdasının en temel besin kaynaklarından olan baklagillerin üretiminin artırılması ülkemiz için büyük bir öneme sahiptir. İlimiz, yemeklik baklagiller üretiminde önemli bir yere sahiptir. Yeşil mercimek üretiminde ise ilimiz ülke genelinde birinci sırada yer almaktadır" dedi.

Yeşil Mercimek Ekimi Yapıldı3

"KIŞLIK YEŞİL MERCİMEK ÇEŞİDİ TANITILDI"

Alkollü kadınlar şok etti! Gazeteciyi darp edip tehdit etti Alkollü kadınlar şok etti! Gazeteciyi darp edip tehdit etti

Yozgat'ın mercimek üretiminde güçlü bir potansiyele sahip olduğunu belirten Özkaya, yapılan demonstrasyon ekimi ile çiftçilere yeni bir alternatif sunmayı amaçladıklarını söyledi.

Özkaya. "İlimizde mercimek ekimi genellikle yazlık olarak ilkbaharda yapılmaktadır. Ancak bu çeşitleri ekerek, kışlık olarak ekilen mercimek çeşitlerini de çiftçilerimize tanıtmak istiyoruz. Bu yıl ekimi yapılan ve Ankara Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirilip tescil edilen 'Yusufhan' kışlık yeşil mercimek çeşidi, çiftçilerimize yeni bir üretim seçeneği sunmaktadır" dedi.

Yeşil Mercimek Ekimi Yapıldı1

"SONUÇLAR PAYLAŞILACAK"

Özkaya, demonstrasyon ekiminin gelişim ve üretim sürecinin izleneceğini ve elde edilen sonuçların çiftçilerle paylaşılacağını belirterek, bu tür uygulamaların yerel tarımı geliştirmek ve üretim çeşitliliğini artırmak için önem taşıdığını vurguladı.

Muhabir: Alpaslan Demir