Yozgat Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Yozgat Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) farkındalık çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele IV. Ulusal Eylem Planı (2021-2025) faaliyetleri doğrultusunda "Önleyici Hizmetler" kapsamında şiddetin önlenmesine ilişkin toplumsal bilinçlendirme ve farkındalık çalışmalarını yerine getirmek için İl Sağlık Müdürlüğüne, Aile Sağlığı Merkezlerine ve Verem Savaş Merkezine ziyaretler gerçekleştirildi.

Şöni̇m Hız Kesmiyor

Yerköy'e denetim! Yerköy'e denetim!

Konu ile alakalı bir açıklama yapan Yozgat Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Topal, “Temel İnsan Haklarına dayalı, kadın erkek eşitliğine duyarlı, sosyal devlet ilkesine uygun hizmetler gerçekleştirmek için, Şiddetsiz yaşam hakkının korunması ve şiddetin önlenmesi odaklı yaklaşımla bu ilde ŞÖNİM var” ifadelerini kullandı.

Şöni̇m Hız Kesmiyor2

ŞÖNİM NEDİR?

Şiddete uğrayan veya şiddete uğrama tehlikesi bulunan kadınların, çocukların, aile bireylerinin ve tek taraflı ısrarlı takip mağduru olan kişilerin korunması ve bu kişilere yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla 6284 sayılı yasa 08 Mart 2012 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Bu yasa alınacak tedbirlere ilişkin usul ve esasları düzenlemektedir. Şiddetin önlenmesi ile koruyucu ve önleyici tedbirlerin etkin olarak uygulanmasına yönelik destek ve izleme hizmetlerinin verildiği, çalışmalarını 7/24 saat esasına göre yürüten, çalışma usul ve esasları yönetmelikle belirlenen, şiddet önleme ve izleme merkezleri kurulmuştur.

Şöni̇m Hız Kesmiyor1

ŞÖNİM Müdürlüğünde 6284 sayılı “Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair” kanun kapsamında; Şiddetin önlenmesi ve tedbir kararlarının izlenmesi- raporlaştırılması ve takip hizmetleri, şiddet mağduru kişilere yönelik uygun hizmetler, şiddet uygulayan/uygulama ihtimali bulunan kişilere yönelik uygun hizmetler, ALO 183’ e yapılan tüm başvuru ve ihbarlara yönelik uygun hizmetler verilir.

Muhabir: Alpaslan Demir