Kaçak yollarla kullanılan ve halk arasında "IMEI klonlama" olarak bilinen yöntem, artık tarihe karıştı. Özellikle geçtiğimiz yıl yürürlüğe giren yeni düzenleme ile sinyal alınamayan cep telefonlarının kapatılma süresi 7 yıldan 1 yıla indirildi. Bu sürenin dolmasının ardından, bu yöntemle kullanılan telefonlar birer birer kapanmaya başladı.

Araç sahipleri dikkat! Bu yöntemle aracınızın ömrü uzuyor Araç sahipleri dikkat! Bu yöntemle aracınızın ömrü uzuyor

Telefon (2)

YURTDIŞI TELEFON DEVRİ BİTİYOR MU?

IMEI klonlama ile kaçak yollarla kullanılan telefonlar artık yasal olarak kullanılamıyor. Bir telefoncu, "Devlet engellemiş. Daha önce klonladığımız telefonlar kapanmaya başladı, artık klonlama mümkün değil" ifadeleriyle durumu özetledi. Bu gelişme, IMEI kırdırma yönteminin sonunu getirirken, yeni telefonlarda bu yöntemin uygulanması artık imkansız hale geldi.

Telefon (3)

VATANDAŞLAR NE YAPMALI?

Yurtdışından getirilen telefonlarda IMEI kayıt ücreti ödemeyen ve kaçak yollarla kullanım sağlayan vatandaşların dikkatli olması gerekiyor. IMEI kaydı yapılmayan telefonlar, belirlenen yasal süre sonunda kapanmaya devam edecek. Vatandaşların bu tür sorunlarla karşılaşmamak için IMEI kayıt işlemlerini resmi yollarla tamamlaması önem taşıyor. Telefon kullanıcılarının IMEI klonlama yerine, yasal yollarla kayıt işlemlerini yapmaları, ileride karşılaşacakları problemleri önleyecektir. Kayıtsız telefonların kapanması, artık kaçınılmaz bir durum haline gelmiştir.

Kaynak: Haber Merkezi