Sorgun doğumlu olan ve Türkiye’nin birçok bölgesinde hatıra ormanları oluşturarak çevreye önemli katkılar sağlayan Taşçı, yarın (Salı) Karşıyaka Mezarlık Camii’nde düzenlenecek cenaze töreninin ardından Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verilecek.
SALİM TAŞÇI’NIN HAYAT HİKÂYESİ
1945 yılında Yozgat’ın Sorgun ilçesinde dünyaya gelen Salim Taşçı, eğitim hayatına burada başladı ve ortaöğrenimini Ankara’da tamamladı. Gazetecilik kariyerine öğrencilik yıllarında adım atan Taşçı, 1981 yılında Sancak gazetesinin sahibi olana kadar Milliyet, Tercüman ve Adalet gazetelerinde köşe yazıları kaleme aldı. Salim Taşçı'nın gazetemizde "Başkent Mektubu" adıyla Ankara'dan gönderdiği köşe yazıları yer aldı.
Aynı zamanda sporla da ilgilenen Taşçı, Ankara Spor Kulübü’nde futbol oynadı ve boks yaptı.
Taşçı, emlak sektöründe önemli işlere imza atarken, özellikle Türkiye’deki ilk banka satışını gerçekleştirmesiyle dikkat çekti. Bu süreci anlattığı “Bankayı Portakal Gibi Sattım” kitabı, iş dünyasında büyük yankı uyandırdı. Ayrıca Türkiye’nin çeşitli bölgelerine yüz binlerce ağaç dikerek hatıra ormanları oluşturan Taşçı, çevre bilincini topluma aşılamaya çalıştı.
EDEBİ VE SANATSAL ÇALIŞMALARI
Salim Taşçı, gazeteciliğin yanı sıra edebiyat ve sinema dünyasında da adından söz ettirdi. Bazı eserlerinde "Salim Halid Bozoklu" imzasını kullanan Taşçı, “Hakan Kral” adıyla yazdığı dokuz hikâye ve senaryosuyla Türk sinemasına katkıda bulundu. "Allı Gelin", "Eşkiya’nın Oğlu", "Şehirde Kan Vardı", "Vukuat Yok" ve "Perişan Gız" gibi eserleri sinemaya uyarlandı.
Taşçı, şiirlerini topladığı kitabın gelirini ise o dönem depremzedelere bağışlayarak insani yardımlarda bulunmayı sürdürdü.
SON YOLCULUĞUNA UĞURLANIYOR
Evli ve iki çocuk babası olan Salim Taşçı’nın cenazesi, yarın öğle namazını müteakip Karşıyaka Mezarlık Camii’nde kılınacak namazın ardından Karşıyaka Mezarlığı’na defnedilecek. Taşçı’nın çevreye olan duyarlılığı, gazetecilik alanındaki başarıları ve edebi çalışmaları, geride unutulmaz bir miras bıraktı.