Vali Özkan açıkladı: 18 okul eğitime hazır! Vali Özkan açıkladı: 18 okul eğitime hazır!

Yozgat İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinesinde "Bozok'ta İklim Değişikliklerine Uyum Bilim ve Teknoloji Entegrasyonlu Uygulamalar" eğitimi Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde başladı.

Uyum Eğitimi Başladı1

Proje ile okul öncesi, sınıf öğretmeni, fen bilimleri ve sosyal bilgiler öğretmenlerinin iklim değişikliği kaynaklı çevresel sorunların çözümüne ilişkin bilim ve teknoloji entegrasyonlu tasarım yapma becerilerini geliştirme amaçlanıyor.

Uyum Eğitimi Başladı2

Böylelikle öğretmenlerin iklim değişikliğinin neden olduğu sorunları ve yeni iklim koşullarına yönelik uyum tedbirlerini fark etmeleri ve bu sorunlar çerçevesinde çözüm yolları geliştirmeleri hedefleniyor.

Uyum Eğitimi Başladı

Proje kapsamında Türkiye geneli seçim yapılarak 23 farklı ilden fen bilimleri, sosyal bilgiler, sınıf öğretmenliği ve okul öncesi öğretmenliği olmak üzere 4 farklı branştan 24 öğretmen 7 gün sürecek bilim kampına alındı.

Uyum Eğitimi Başladı3

Projenin açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Millî Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, projenin yapımında emek veren katkı ve katılım sağlayan herkese teşekkür etti.

Muhabir: Alpaslan Demir