Güvenlik güçleri, bölgede şüpheli bir aracı kontrol etmek üzere harekete geçti. Yapılan kimlik kontrolü sırasında V.K. isimli şahsın aracında ruhsatsız av tüfeği bulundu.
Jandarma ekipleri, silahın yasa dışı olarak taşındığını belirleyerek tüfeği muhafaza altına aldı. Olayın, 2521 Sayılı Avda ve Sporda Kullanılan Tüfekler Hakkında Kanun’a aykırı olduğu tespit edilince, V.K. hakkında idari para cezası uygulandı. Jandarma, bu tür önleyici faaliyetlerin artarak devam edeceğini ve halkın güvenliğini sağlamak amacıyla yasadışı silah taşınmasına karşı mücadele edeceklerini duyurdu.
Yozgat’ta güvenlik güçlerinin titiz çalışmaları, yerel halk arasında büyük takdir toplarken, benzer olayların önlenmesi adına kamuoyunun bilinçlendirilmesi gerektiği vurgulandı.
Yetkililer, silah yasalarının önemine dikkat çekerek, bu tür durumların ciddiyetle ele alınması gerektiğinin altını çizdi.