Meteoroloji Genel Müdürlüğü’ne ait veriler, Niğde'nin Konaklı Beldesi'nin eksi 20,3 derece ile Türkiye'nin en soğuk noktası olduğunu gösterdi. Bu sıcakta, birçok ilde de oldukça düşük hava sıcaklıkları kaydedildi.
Konaklı Beldesi’nin ardından en düşük sıcaklıklar Sivas, Kayseri ve Erzincan illerinde ölçüldü. Sivas'ın Gürün ilçesinde Göbekören Köyü’nde gece sıcaklıkları eksi 19,3 dereceye düşerken, Kayseri'nin Talas ilçesindeki Kamber Köyü'nde sıcaklıklar eksi 18,5 dereceyi gördü. Erzincan Otlukbeli’nde ise hava sıcaklığı eksi 18,1 derece olarak kayıtlara geçti.
Türkiye genelindeki en düşük gece sıcaklıkları sırasıyla şöyle belirlendi:
Niğde, Konaklı Beldesi: -20,3°C
Sivas, Gürün, Göbekören Köyü: -19,3°C
Kayseri, Talas, Kamber Köyü: -18,5°C
Erzincan, Otlukbeli: -18,1°C
Malatya, Kuluncak: -18,1°C
Erzurum, Tekman, Hacıömer Köyü: -18,0°C
Adana, Tufanbeyli: -17,7°C
Nevşehir, Derinkuyu: -17,1°C
Kahramanmaraş, Elbistan: -16,3°C
Yozgat, Boğazlıyan: -15,4°C
Bayburt, Yaylalar Köyü: -15,2°C
Ağrı, Eleşkirt, Yayladüzü Beldesi: -14,5°C
Tokat, Reşadiye, Kızılcaören Beldesi: -14,5°C
BOĞAZLIYAN, İLK 10'A GİRDİ
Özellikle Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesi de gece boyunca yaşanan soğuk hava dalgası ile dikkat çekti. Eksi 15,4 derece ile Boğazlıyan, Türkiye genelinde en düşük sıcaklıkların yaşandığı ilk 10 bölge arasında yer aldı.
Meteorolojik verilere göre, soğuk havanın etkisinin önümüzdeki günlerde de devam etmesi bekleniyor. Bu şartlar, özellikle doğu ve iç bölgelerde vatandaşların dikkatli olmalarını ve önlem almalarını gerektiriyor. Soğuk hava dalgasının, bazı bölgelerde kar yağışına da neden olabileceği belirtiliyor.
HAVA KOŞULLARI VE UYARILAR
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, aşırı soğuk hava ve olası kar yağışları nedeniyle vatandaşları uyararak, kış koşullarına uygun giyinmelerini ve tedbirli olmalarını tavsiye etti. Ayrıca, yolculuk yapacak sürücülere de buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli olmaları gerektiği hatırlatıldı.