Kazım Arslan’dan müjde: Esnafa ücretsiz verilecek! Kazım Arslan’dan müjde: Esnafa ücretsiz verilecek!

Yozgat Aile ve Sosyal Hizmetleri Müdürü Arif Topal, İl Müdürlüğüne bağlı Koruyucu Aile Birimi tarafından vatandaşlara yönelik bilgilendirme faaliyetleri düzenlendiğini söyledi.

Vatandaşlar Bilgilendirildi2

İl Müdürü Topal, “Koruyucu aile çeşitli nedenlerle öz ailesi yanında bakımları bir süre için sağlanamayan çocuklarımızın kendi aile ortamlarında eğitim, bakım ve yetiştirilme sorumluluğunu kısa veya uzun süreli olarak, ücretli veya gönüllü statüde devlet denetiminde paylaşan, hissettikleri toplumsal sorumluluğu gösterebilen uygun aile ya da kişiler” dedi.

Vatandaşlar Bilgilendirildi

Konu ile alakalı bir açıklama yapan İl Müdürü Topal, “Koruyucu aile hizmetinde amaç; korunma ve bakım altında bulunan çocuğun, karmaşık ve sorunlu olan dönemini örselenmeden geçirmesini ve normal hayatını devam ettirmesini sağlamaktır. Koruyucu aile, kurumla işbirliği içinde; çocuğa, öz ailesi, okulu ve çevresiyle ilişkilerini devam ettirmelerini sağlayarak yardımcı olur. Bakım kuruluşlarında koruma ve bakım altında bulunan çocuklarımızla, gönüllü aile olarak; kendi ilgi, yetenek ve eğitimleriniz doğrultusunda katkı vermek amacıyla, etkinlik ve çalışmalar yapabilirsiniz. Ayrıca isteğiniz doğrultusunda ve uygun görülmesi halinde çocuklarımızı resmi tatil ve özel günlerde yatılı olarak evinizde misafir edebilirsiniz. Öz ailesi bulunan, öz ailesince bir süre için bakılamayan, Çeşitli nedenlerle evlat edindirilme şansını tümüyle yitirmiş olan, kız ya da erkek, sağlıklı ya da engel durumu olan, tek ya da kardeş olup, koruyucu aile yanına yerleştirilmeye uygun olduğu meslek elemanları tarafından belirlenmiş çocuklardır. Evli ya da bekar herkes aşağıdaki koşulları sağladığı takdirde koruyucu anne, baba ya da aile statüsüne kavuşabilir” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Alpaslan Demir