Etkinliğe Yozgat Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Topal, İl Müdür Yardımcısı Zeynep Yazıcı, Yozgat’ta yaşayan Filistinli aileler katıldı.
“Çocuksuz Oyunlar, Oyunsuz Sokaklar” sloganıyla Gazze, Lübnan ve Doğu Türkistan’daki savaş mağduru çocukların yaşadıkları acılara dikkat çekmek amacıyla yapılan etkinlikte, koruma ve bakım altında bulunan çocuklar da yer aldı.
Etkinlikte sembolik olarak bebek, biberon ve çeşitli materyaller yere bırakılarak, savaşın çocuklar üzerindeki etkileri gözler önüne serildi.
Çocukların savaş mağduru kardeşleri için yaptıkları resimler sergilendi. Çocuk hakları komitesi adına iki çocuk konuşma yaparak savaş mağduru çocukların yaşadığı zulme dikkat çekti. Programın sonunda, Filistin dansı eşliğinde dünya barışı için savaş mağduru çocuklar adına beyaz balonlar gökyüzüne bırakıldı.