Henüz 24 yaşındayken yaşamını yitiren Uytun, ülkücü camiada “şehit” olarak anılmaya devam ediyor.

Eğitim hayatına Ankara Keçiören Lisesi’nde başlayan Uytun, İstanbul Anadolu Hisarı Gençlik ve Spor Akademisi’ne kabul edilerek eğitimine burada devam etti. Şehit düştüğü tarihte okulun son sınıf öğrencisiydi. Ailesiyle birlikte İstanbul Erenköy'de ikamet eden Uytun, aynı zamanda okulunun öğrenci derneği başkanlığı görevini de yürütüyordu.

Olay günü, arkadaşlarıyla birlikte Cuma namazını eda etmek üzere okul yakınlarındaki bir camiye giden Uytun, namaz çıkışında cami önünde bekleyen bir grubun saldırısına uğradı. İddiaya göre, saldırgan grup, sol görüşlü militanlardan oluşuyordu. Aldığı çok sayıda bıçak darbesi sonucu ağır yaralanan Uytun, önce Beykoz Devlet Hastanesi'ne, ardından Paşabahçe ve başka bir hastaneye sevk edildi. Ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Alper Tunga Uytun Kimdir (2)

Cenazesi, İstanbul Çengelköy Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Uytun’un saldırıya uğradığı anlarda, cami cemaatine yönelik söylediği öne sürülen sözler ise yıllar sonra da hafızalarda yer etmeye devam ediyor. Olay sırasında çevredekilerin müdahale etmemesi üzerine, “Bir Müslümana saldırılıyor, hiçbiriniz müdahale etmiyorsunuz. Böyle giderse korkarım yakında sizler de aynı akıbete uğrarsınız” dediği aktarılıyor. İddialara göre, bu sözlerin ardından aynı caminin cemaatinden bazı kişiler de ilerleyen zamanlarda benzer saldırılara maruz kaldı.

Kanseri yenen usta oyuncu Ediz Hun kimdir? Kanseri yenen usta oyuncu Ediz Hun kimdir?

Alper Tunga Uytun, her yıl ölüm yıldönümünde çeşitli etkinliklerle anılıyor.

Kaynak: Haber Merkezi