Yozgat’ta Tost ve benzeri sanal saadet zinciri uygulamalarını kullanan vatandaşların haberleşme aracı olarak kullandığı Telegram uygulaması kime ait? Uygulama hangi ülkeye ait ve güvenli mi? Detaylar haberimizde…

TELEGRAM NEDİR?

Sorgun Devlet Hastanesi kadrosunu genişletiyor: Akdağ göreve başladı Sorgun Devlet Hastanesi kadrosunu genişletiyor: Akdağ göreve başladı

Telegram, güvenlik ve hız odaklı anlık mesajlaşma hizmeti sunan bir platformdur. İlk olarak Rus programcı Pavel Durov tarafından 2013 yılında kurulmuştur. Hem mobil hem de masaüstü cihazlarda kullanılabilen Telegram, WhatsApp gibi uygulamalara benzer bir yapıda, kullanıcılarına mesaj, ses kaydı, fotoğraf ve video gibi dosyaları paylaşma imkanı sunar. En dikkat çekici özelliklerinden biri, uçtan uca şifreli mesajlaşma ve 2 GB'a kadar dosya paylaşım kapasitesine sahip olmasıdır. Ayrıca, Telegram bulut tabanlı bir platformdur; bu sayede kullanıcılar, mesajlarına tüm cihazlarından erişebilir ve büyük dosyaları saklayabilir.

Telegram Uygulaması Güvenli2

TELEGRAM KİMİN?

Telegram'ın kurucusu ve sahibi Pavel Durov'dur. Durov, kardeşi Nikolai Durov ile birlikte Telegram'ın geliştirilmesinde önemli bir rol oynamıştır. Kardeşler, daha önce Rusya'nın en popüler sosyal medya platformlarından biri olan VKontakte'yi de kurmuşlardı. Ancak VK'daki hisselerini kaybettikten sonra Telegram'ı geliştirerek dünya çapında büyük bir kullanıcı kitlesine ulaşmayı başardılar.

TELEGRAM HANGİ ÜLKENİN MARKASIDIR?

Telegram’ın kurucuları Rus olmasına rağmen, platform herhangi bir ülkeye ait değildir. 2013 yılında St. Petersburg’da faaliyete geçse de, Pavel Durov Rusya'nın sıkı internet kontrol politikaları nedeniyle şirketin merkeziyle birlikte Rusya'dan ayrılmıştır. Bugün Telegram'ın merkez ofisi Dubai’dedir. Telegram’ın bağımsız ve uluslararası bir platform olduğu vurgulanmaktadır.

TELEGRAM'IN FARKLARI NELERDİR?

Telegram'ın en büyük avantajlarından biri, bulut tabanlı bir sistem olması ve çoklu cihaz desteği sunmasıdır. Kullanıcılar, mesajlarına herhangi bir cihazdan erişebilir. Ayrıca, 2 GB'a kadar dosya gönderim sınırı, WhatsApp gibi diğer platformlarla karşılaştırıldığında önemli bir avantaj sağlar. Telegram'da mesajlar otomatik olarak kaydedildiği için cihaz değiştirme durumlarında veri kaybı yaşanmaz. Gizli sohbetler, kendiliğinden imha olan mesajlar ve uçtan uca şifreleme gibi özellikler de Telegram’ı öne çıkarır.

Telegram Uygulaması Güvenli1

HANGİ ÜLKELERDE YASAK?

Telegram, zaman zaman bazı ülkelerde erişime kapatılmıştır. Rusya, Telegram'ı bir süreliğine yasaklamış olsa da 2020 yılında bu yasağı kaldırmıştır. Telegram'ın erişime engellendiği diğer ülkeler arasında Çin, İran, Hindistan ve Pakistan gibi ülkeler yer alır.

TELEGRAM GÜVENLİ Mİ?

Telegram, kullanıcı verilerini paylaşmayan ve güçlü şifreleme özelliklerine sahip bir platform olarak öne çıkmaktadır. Gizli sohbetlerde uçtan uca şifreleme sunarak kullanıcıların güvenliğini ön planda tutar. Ancak, bu şifreleme sadece gizli sohbetler için geçerlidir; normal sohbetler hala sunucu tarafında şifrelenmektedir.

Kaynak: Haber Merkezi