Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Temmuz ayında çocukları okula giden ihtiyaç sahibi aileleri desteklemek için Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) programında önemli bir artış yapacak.

Yeni düzenleme ile birlikte destek ödemeleri, enflasyon oranları göz önünde bulundurularak 6,390 TL'ye yükselecek.

Temmuz Ayında 6 Bin 390 Tl Ödeme Hesaplarda Olacak! (3)

Bakanlık yetkilileri, bu artışın özellikle çocukların eğitim süreçlerini aksatmadan devam ettirmeyi hedeflediklerini vurguladı.

Başvuru süreci için ailelerin e-Devlet kapısı üzerinden başvuru yapabileceği belirtildi. Başvuruların değerlendirilmesi sürecinde, ailenin ekonomik ve sosyal koşulları detaylı bir şekilde incelenecek ve başvurular kabul edildiği takdirde Temmuz ayı itibarıyla ödemelere başlanacak.

Temmuz Ayında 6 Bin 390 Tl Ödeme Hesaplarda Olacak! (2)

SED yardımı başvuru şartları arasında, bakım tedbiri kararı olan çocuklar, ekonomik yoksunluk içindeki korunmaya muhtaç çocuklar ve iş ve meslek edinme kurslarına devam eden gençler bulunuyor.

2 milyon TL konut kredisinin geri ödemesi dudak uçuklattı! 2 milyon TL konut kredisinin geri ödemesi dudak uçuklattı!

Başvuruları kabul edilmeyen aileler ise ayni ve nakdi yardım ihtiyaçları durumunda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yönlendirilecek.

Temmuz Ayında 6 Bin 390 Tl Ödeme Hesaplarda Olacak! (5)

Başvuru yapmak isteyenlerin e-Devlet kapısını kullanarak gerekli adımları takip etmeleri gerekiyor. Temmuz ayında başlayacak olan ödemelerle ilgili detaylı bilgiye ve başvuru sürecine e-Devlet üzerinden ulaşılabileceği belirtildi.

Kaynak: Haber Merkezi