İmza töreni sonrasında bir açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Tamer Uçar, üniversite olarak ilçelere yüksek öğretim kurumları, Meslek Yüksekokulları açma konusunda hassas davrandıklarını belirterek, ''İlçelere yapılması planlanan Meslek Yüksekokullarında önceliğimiz bütün sosyal donatıları tamamlanmış, öğretim elemanları ve öğrencilerimizin huzurlu, sağlıklı bir ortamda eğitim, öğretimlerini sürdürmelerine olanak sağlayacak mekânların oluşturulmasıdır'' dedi.
Bu amaçla taahhüt edilen her şeyin tamamlandığı ilçelerde yüksek öğrenim kurumunu açtıklarını kaydeden Uçar, Kadışehri ilçesinin kendine özgü özelliklerinin bulunduğunu, ilçede Türkiye’ye örnek olacak, Türkiye’nin en büyük meyvecilik projesinin yürütüldüğünü hatırlattı. Hem bu açıdan hem de ilçeye İstanbul Menkul Kıymetler Borsası tarafından yaptırılacak olan binanın hizmete girmesini göz önüne alarak üniversite olarak çalışmalara destek vermek istediklerine vurgu yapan Rektör Uçar, Akdağmadeni Meslek Yüksekokuluna bağlı Bahçe Tarımı Programını Kadışehri ilçesinde açarak, öğrenci aldıklarını kaydetti. Kadışehri “Deveci Havzası Meyvecilik Entegrasyon” Projesi kapsamında eğitim görecek öğrencilerin tamamına yakınının burslu ve eğitimlerinin sonunda ise iş garantisi verildiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Tamer Uçar, kalifiye eleman ihtiyacının Akdağmadeni Meslek Yüksekokulu Bahçe Tarımı Programında eğitim gören ve mezun olan öğrencilerle karşılanacağını anlattı ve şunları kaydetti:
“Kadışehri’nde ilk örneğini gördüğümüz bu projenin bizi çok heyecanlandırdığını söyleyebilirim. Çünkü Türkiye’de tarımsal üretimin ve toplumsal dönüşümün tetikleyicisi olabilecek bir potansiyele sahip. Biz bu projeye destek verdik ve vermeye devam ediyoruz. Bu projeye destek için Bozok Üniversitesi olarak Akdağmadeni Meslek Yüksekokulumuzda bahçe tarımı programını açtık. Bu yıl ilk öğrencimizi de aldık. Bu projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.”
Kaymakam Lütfullah Ün ise, “Deveci Havzası Meyvecilik Entegrasyon Projesinin’’ üç yıllık bir geçmişi olduğunu hatırlatarak, şöyle konuştu:
“Bu sene itibariyle proje sahasında yapılması gereken yatırımın yüzde 95'i tamamlanmış durumdadır. İlçemiz Kabalı Köyü ile bir bütün teşkil eden projenin ilk başladığı günden bu güne kadar geçen sürede refah seviyesinde önemli bir artış gerçekleşti. Bununla birlikte ilçemizde işsizliğin de düştüğünü görmekteyiz. Tersine göçün başladığını görmekteyiz. Ayrıca bugün ilçemiz içinde çok kutlu güzel bir gün. Bozok Üniversitemiz ilçemizde Bahçe Tarımı Bölümü açtı. Bu projemizin akademik ayağını oluşturan bir başlangıç oldu. İnşallah ilerleyen yıllarda gerek projelerimiz ve gerekse Üniversitemizin katkıları devam edeceğine inancımız tamdır.”
Rektör Prof. Dr. Uçar, beraberindeki heyet ve ilçe yöneticileriyle birlikte Türkiye’nin en büyük meyve ve sebze bahçesi olan “Deveci Havzası Meyvecilik Entegrasyon” Projesinin uygulama alanını gezip, bilgiler aldı.
Açılış programına Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar ile birlikte Kaymakam Lütfullah Ün, Belediye Başkanı Davut Karadavut, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş, Prof. Dr. Hasan Yumak, Akdağmadeni Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan Çelik, Tarım ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Güçlü, Dekan yardımcısı Doç Dr. Yaşar Ertürk, Genel Sekreter Vekili Levent Şimşek, Rektör Danışmanı Mehmet Özbayram, ilçe daire amirleri ile çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.
Editör: Haber Merkezi