Her iki takımda oyuna iyi başladı. Karşılıklı geliştirilen ataklarda bir türlü topu ağlarla buluşturamayan takımlar, soyunma odasına 0-0'lık skorla gitti. Maçın ilk 45 dakikalık bölümünde Sorgun Belediyespor, geliştirdiği 5 ayrı pozisyondan ikisinde net gol pozisyonu buldu. Ancak, futbolcular pozisyonu değerlendiremedi.
İkinci yarıda Sorgun Belediyespor takımı daha atak başladı ve üst üste ataklar geliştirdi. İkinci yarının başlarında geliştirdiği ataklardan da sonuç alamayan Sorgun Belediyespor, oyun hakimiyetini kaybetti. İlerleyen dakikalarda evsahibi Sincan Belediyespor oyuna hakim oldu ve ataklar geliştirmeyi başladı. 79. dakikada gelişen atakta topla buluşan Oğuz, düzgün bir vuruşla takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti. 88. dakikada Sincan Belediyespor yine atak geliştirdi. Topla ceza sahasına giren rakibine sert giren Rıdvan, penaltıya neden oldu. Daha önce 73. dakikada sarıkartı bulunduğu ileri sürülen Rıdvan'a hakem bu dakikada bir kez daha sarıkart göstermesine karşılık, oyundan atmadı. Penaltı vuruşunu kullandırdı. Vuruşu Selim golle sonuçlandırınca maç 2-0 Sincan Belediyespor'un üstünlüğü ile tamamlanmış oldu.
Sorgun Belediyespor yöneticileri, maçta Rıdvan'ın 73 ve 88. dakikalarda sarıkart görmesine karşılık maçın hakeminin kırmızı kart ile oyuncuyu dışarıya atması gerekirken, oyunda tuttuğunu ileri sürdü. Sarı siyahlı ekibin yöneticilerinin, bu durumu kanıtlayıp federasyona maçın tekrarı için başvuracağı belirtildi.
Ankara'da oynanan karşılaşmayı Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Sorgun'dan götürülen 3 otobüs taraftar da yakından takip etti.

Editör: Haber Merkezi