Şebnem Dönmez’in kim olduğu ve hayatı en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki Şebnem Dönmez kimdir? İşte detaylar…

ŞEBNEM DÖNMEZ KİMDİR?

Şebnem Dönmez, 17 Mayıs 1974 tarihinde Almanya'nın Salzgitter kentinde doğmuş ve Türk televizyon, sinema dünyasının önemli isimlerinden biri haline gelmiştir. Kariyerine televizyon sunuculuğu ile adım atan Dönmez, 1996 yılında Murat Başoğlu ile birlikte sunduğu "Sabah Şekerleri" programı ile büyük bir çıkış yakaladı. Program, sabah kuşağında yapılan müzik ve eğlence programlarının öncüsü oldu ve geniş bir izleyici kitlesi tarafından takip edildi.

Şebnem Dönmez Kimdir (1)

Başarıları ve enerjik sunuculuğuyla dikkat çeken Dönmez, 1997 yılında Star TV'de Murat Başoğlu ile sunduğu "Görevimiz Tehlike" adlı yarışma programında dikkatleri üzerine çekmiştir. Bir yıl sonra, 1998'de "Cumartesi Gecesi Ateşi" adlı programda showgirl olarak yeteneklerini sergilemiş ve büyük beğeni kazanmıştır.

2000'li yılların başında, Şebnem Dönmez televizyon dünyasında olduğu kadar dizi ve sinema projelerinde de adından söz ettirmeye başlamıştır. 2002 yılında "Aslı ile Kerem" ve 2003 yılında "Ölümsüz Aşk" dizileriyle televizyon kariyerini güçlendirmiştir. Aynı yıl, "Kolay Para Kazanma Kılavuzu" adlı bağımsız filmle sinema dünyasına adım atmıştır.

2004 yılında vizyona giren "Neredesin Firuze" filmi ile sinemadaki başarısını pekiştiren Dönmez, 2006 yılında "Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü" ve 2009 yılında "Vali" filmlerinde başrol oynamıştır. Ayrıca, 2007 yılında BKM'de sahnelenen "Oyunun Oyunu" adlı tiyatro oyununda sergilediği performansla büyük takdir toplamıştır.

Şebnem Dönmez Kimdir (2)

Du Pont ailesi kimdir? Serveti ne kadar? Du Pont ailesi kimdir? Serveti ne kadar?

SOSYAL SORUMLULUK VE YENİ PROJELER

Sosyal sorumluluk projelerinde de aktif olan Şebnem Dönmez, Live Earth'ün Türkiye temsilcisi olarak görev almış ve Al Gore'un İstanbul'da gerçekleştirdiği toplantıya basın sözcüsü olarak katılmıştır. Çevre bilincini artırma konusundaki çalışmalarıyla dikkat çekmiştir.

2013 yılında "Kuzey Güney" dizisinin kadrosuna dahil olarak "Melda Yalgın" karakterini canlandırmış ve dizi finaline kadar izleyicilerden tam not almıştır. Bu başarısının ardından, gençlik dizisi "Med Cezir"de iki yıl boyunca rol almıştır. En son olarak, Şebnem Dönmez "Kızılcık Şerbeti" dizisinin kadrosuna dahil olmuştur.

Şebnem Dönmez, televizyon sunuculuğundan oyunculuğa uzanan kariyerinde başarılarla dolu projelere imza atarak Türk televizyon ve sinema dünyasında önemli bir yer edinmiştir. Profesyonelliği ve çok yönlü yetenekleriyle her geçen gün daha da parlayan bir yıldız olarak kariyerine devam etmektedir.

Kaynak: Haber Merkezi