Türkiye'nin ilk milli parkı olarak bilinen Yozgat Çamlık Milli Parkı, doğaseverler ve meraklıları için eşsiz bir merkez olmaya devam ediyor.

1958 yılında milli park statüsü kazanan bu özel alan, 264 hektarlık geniş bir bölgeyi kaplayarak ülkenin nadir doğal miraslarından biri olarak öne çıkıyor.

Hiçbir Yerde Yok Türkiye’de Sadece Yozgat’ta! (2)

KARAÇAM TÜRÜ SADECE ÇAMLIK’TA

1982 yılında yapılan araştırmalara göre, Yozgat Çamlık Milli Parkı, sadece bölgeye özgü olan nadir bir Karaçam türü olan Kafkas Çamı'na ev sahipliği yapıyor. 400-500 yaşları arasında olduğu belirtilen bu çam türü, bölgeye özgü bitki çeşitliliğinin bir parçası olarak dikkat çekiyor. Park, ayrıca 43 farklı familya ve 144 cins içinde toplamda 212 bitki türünü barındırıyor. Bunlar arasında yaklaşık 30 endemik türün bulunması, Yozgat Çamlık'ın botanik turizm açısından büyük bir potansiyel taşıdığını gösteriyor.

Çamlık Canva (1)

NADİR ALTIN KARTALLAR'A EVSAHİPLİĞİ YAPIYOR

İl Müdürü Altınkaynak öğrencilerle bir araya geldi İl Müdürü Altınkaynak öğrencilerle bir araya geldi

Çamlık Milli Parkı, bitki örtüsü kadar fauna çeşitliliği ile de ilgi çekiyor. Bölge, geçmişte Amerika'ya özgü olan nadir Altın Kartallar'a da ev sahipliği yapmıştı. Bu tür, 1992 yılına kadar parkta gözlemlenebiliyordu. Parkın fauna ve flora zenginliği, doğa severlerin ilgisini çekmeye devam ediyor.

Çamlık, açık hava etkinlikleri, doğa yürüyüş parkurları ve piknik alanları ile doğa severler ve aileler için çeşitli aktiviteler sunuyor. Milli parkın statüsü, bölgenin sosyal, kültürel ve turistik faaliyetlere uygunluğunu desteklerken, aynı zamanda doğal mirasların korunmasına da katkıda bulunuyor.

Yozgat Çamlık (1)

TURİSTİK POTANSİYELİ YÜKSEK

Yozgat Çamlık Milli Parkı, çevresel eğitim ve sürdürülebilir turizm açısından da önemli bir rol üstleniyor. Doğal mirası koruma ve bilinçlendirme amaçlı düzenlenen projeler ve etkinliklerle, bölgenin ekosisteminin korunması ve çevre bilincinin artırılması sağlanıyor.

Türkiye’nin doğal hazinelerinden biri olarak kabul edilen Yozgat Çamlık Milli Parkı, hem doğal güzellikleri hem de turistik potansiyeli ile dikkat çekmeye devam ediyor.

Muhabir: Melike Aslı Arslan