Yozgat tarımını ilgilendiren olay: Gübre sektöründe yeni dönem başladı! Yozgat tarımını ilgilendiren olay: Gübre sektöründe yeni dönem başladı!

Özellikle çatı yenileme gibi maliyetli işlerde kat maliklerinin sorumlulukları konusunda önemli bir emsal niteliği taşıyan bu kararla, ev sahipleri için yeni bir hukuki zemin oluşturuldu.

Yozgat (48)

Olay, İzmir’in Menemen ilçesinde bir apartmanda yaşandı. Apartmanın çatı katında oturan yönetici, çatının yenilenmesi için bir firmayla anlaşmaya vardı. Ancak apartmandaki kat malikleri, bu yenileme masrafını ödemeyi reddetti. Bunun üzerine yönetici, malikler hakkında icra takibi başlattı.

Yapı Izin Istatistik (2)

Bazı kat malikleri bu durumu mahkemeye taşımak istedi, fakat yerel mahkeme davayı reddetti. Yargıtay’ın 20. Hukuk Dairesi de yerel mahkemenin kararını onaylayarak, çatı yenileme masrafının Kat Mülkiyeti Kanunu’nun 2071c maddesi gereğince tüm kat maliklerinin onayıyla ödenmesi gerektiğini belirtti. Mahkeme, projeye belediye tarafından onay verilmediği durumlarda, değişiklik maliyetinin onay vermeyen kat maliklerinden talep edilemeyeceğini vurguladı.

Manşetttt Binaaa

Yozgat’ta apartman sakinleri ve yöneticiler, özellikle çatı gibi projelerde, tüm kat maliklerinin onayını alarak hareket etmeleri gerektiği konusunda uyarıldı. Bu karar, Yozgatlı ev sahipleri için büyük önem taşırken, apartman yönetimi ve kat malikleri arasındaki hukuki süreçlerin daha dikkatli yönetilmesi gerektiğine dikkat çekiyor.

Kaynak: Haber Merkezi