Yozgat Bozok Üniversitesi tarafından 15 Temmuz İşgal Girişimi Konferans programı düzenlenecek.

Konferansa konuşmacı olarak Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gazi Turgut Aslan ve Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Alper Mumyakmaz katılacak.

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar, 17 Temmuz 2024 Çarşamba Saat: 14.00’de Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenecek konferansa vatandaşları davet etti.

Ümit Özlale kimdir? İYİ Parti'den neden istifa etti? Ümit Özlale kimdir? İYİ Parti'den neden istifa etti?

Aslan Konferans Verecek4

TURGUT ASLAN KİMDİR?

1962 yılında Çorum'un Ortaköy ilçesinde doğan Turgut Aslan, Polis Koleji'ni 1981 yılında, Polis Akademisi'ni ise 1985 yılında dereceyle tamamladı. Komiser yardımcısı olarak başladığı kariyerinde, Bursa, Bingöl, Marsilya/Fransa Başkonsolosluğu, Ankara, Yozgat ve Tunceli'de çeşitli görevler üstlendi. Ayrıca Emniyet Genel Müdürlüğü'nün farklı birimlerinde de görev yaptı.

Görev süresi boyunca birçok başarı belgesi alan Aslan, 2014 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanı olarak atandı. Bu görevde, terör örgütlerine karşı özveriyle mücadele etti ve kahramanca görev yaptı. Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimine kadar bu görevde başarılı bir şekilde çalıştı.

Aslan Konferans Verecek

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığı'nda darbeciler tarafından rehin alınan Aslan, başından vurularak ağır yaralandı. Geçirdiği operasyonlar sonucu hayata tutunan Aslan, "gazi" unvanını aldı. Milli irade ve demokrasiyi savunmak için gösterdiği kahramanlık nedeniyle Devlet Övünç Madalyası ile onurlandırıldı.

Evli ve iki çocuk babası olan Turgut Aslan, 2024 itibariyle 62 yaşındadır ve aslen Çorumludur.

Muhabir: Alpaslan Demir