Yüksek besin değeri ve sağlık faydalarıyla öne çıkan ıspanak, bilim insanlarının dikkatini çekiyor. Kırmızı etten bile daha değerli olduğu belirtilen ıspanak, şu günlerde birçok üretici tarafından hasat edilip manavlarda ve marketlerde tüketicilerle buluşturuluyor.

ıspanak kırmızı et (3)

Ispanak, demir açısından zengin içeriğiyle dikkat çekiyor. Vücutta oksijen taşıyan kırmızı kan hücrelerinin üretimi için gereklidir, bu nedenle demir eksikliği anemisine karşı koruyucu bir etkisi bulunmaktadır.

C vitamini açısından zengin olan ıspanak, kış aylarında bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur. Soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklardan korunmak için ıspanağı diyetimize eklemek önemlidir.

ıspanak kırmızı et (1)

Barış Boyun çetesi iddianamesinde şok detay... Üyeler yanlarında polis taşımış! Barış Boyun çetesi iddianamesinde şok detay... Üyeler yanlarında polis taşımış!

Aynı zamanda göz sağlığını destekleyen antioksidanlar içeren ıspanak, lutein ve zeaksantin gibi özel bileşenlerle yaşa bağlı göz hastalıklarının riskini azaltabilir.

Fiber bakımından zengin olmasıyla sindirim sistemini düzenleyen ıspanak, kabızlık gibi sindirim sorunlarını önlemeye yardımcı olur.

ıspanak kırmızı et (4)

Kalsiyum ve K vitamini içeriğiyle kemik sağlığını destekleyen ıspanak, osteoporoz gibi kemik hastalıklarının riskini azaltabilir.

ıspanak kırmızı et (2)

Kış aylarında ıspanak tüketmek, vücudumuzun ihtiyaç duyduğu besinleri sağlamak açısından önemlidir. C vitamini ve diğer besin maddeleriyle donatılmış ıspanak, soğuk hava koşullarında bağışıklık sistemini güçlendirmek için ideal bir seçenektir. Mevsim sebzeleri arasında öne çıkan ıspanak, taze ve besleyici yapısıyla tercih edilmelidir.

Kaynak: Haber Merkezi