Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM), 2025 yılı içinde taşra ve merkez teşkilatlarında görev yapacak toplam 3 bin 477 destek personeli ve 150 orman mühendisi alımı gerçekleştireceğini duyurdu. Başvurular, belirlenen tarihler arasında e-Devlet üzerinden yapılacak.

Yozgat’a Dev Kadro1

YEDAM’dan Yozgat'ta eğitim YEDAM’dan Yozgat'ta eğitim

DESTEK PERSONELİ İÇİN 3 BİN 477 KADRO AÇILDI

OGM, 2 bin 674 şoför-operatör ve 803 temizlik, servis, evrak, arşiv ve bakım işleri personeli olmak üzere toplamda 3 bin 477 destek personeli istihdam edecek. Adayların 2024 KPSS (B) grubu puanına göre sıralanacağı ve herhangi bir yazılı veya sözlü sınav yapılmaksızın yerleştirme işlemlerinin gerçekleştirileceği bildirildi.

Başvuru şartları arasında en az lise mezunu olmak, ilgili pozisyon için gerekli belgelere sahip olmak ve yaş kriterlerini sağlamak bulunuyor. Şoför ve operatör pozisyonları için en az B sınıfı sürücü belgesi ve psikoteknik değerlendirme belgesi aranacak.

Başvurular 17-28 Mart 2025 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden alınacak ve şahsen veya posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecek.

Yozgat’a Dev Kadro2

YOZGAT’TA PERSONEL ALINACAK

Kayseri Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde Akdağmadeni, Çayıralan ve Yozgat Orman İşletme Müdürlüklerine şoför-operatör ve temizlik, servis, evrak, arşiv ve bakım işleri personeli alınacak.

Akdağmadeni Orman İşletme Müdürlüğüne 8 şoför-operatör, 4 temizlik, servis, evrak, arşiv ve bakım işleri personeli; Çayıralan Orman İşletme Müdürlüğüne 6 şoför-operatör, 4 temizlik, servis, evrak, arşiv ve bakım işleri personeli; Yozgat Orman İşletme Müdürlüğüne ise 12 şoför-operatör alımı yapılacak.

150 ORMAN MÜHENDİSİ ALIMI İÇİN SÖZLÜ VE UYGULAMALI SINAV YAPILACAK

Orman mühendisliği alanında 150 personel istihdam edecek olan OGM, adayları KPSSP3 puan sıralamasına göre belirleyerek Ankara'da sözlü ve uygulamalı sınava tabi tutacak. Adaylar, orman yangınlarıyla mücadele, amenajman planları, harita okuma, fidan üretimi gibi konularda test edilecek. Sınavların 28 Nisan 2025 tarihinde başlaması planlanıyor.

Yozgat’a Dev Kadro3

Başvurular 4-14 Nisan 2025 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden yapılacak. Başarı sıralamasına giren adaylar, tercih ettikleri illere atanacak.

YOZGAT’A ÖZEL MÜHENDİS KADROSU AYRILDI

OGM’nin duyurduğu mühendis alım listesinde Yozgat için 3 orman mühendisi kadrosu ayrıldığı görüldü. Orman varlığı açısından stratejik bir öneme sahip olan Yozgat, yeni mühendislerle birlikte orman yönetimi ve yangınla mücadele süreçlerini güçlendirmeyi hedefliyor.

Başvurular ve detaylar Orman Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesi üzerinden takip edilebilecek.

Muhabir: Hakan Demirbaş