Bu tür öksürüklerin tedavisinde genellikle ilaçlar kullanılsa da, doğal ve bitkisel çözümler de sıklıkla tercih ediliyor. Özellikle soğan ve bal karışımı, grip sonrası geçmeyen öksürüğü hafifletmede etkili bir yöntem olarak biliniyor.

Soğan Bal

SOĞAN VE BAL KARIŞIMI NASIL HAZIRLANIR?

Soğan ve bal karışımını hazırlamak oldukça basit bir yöntemdir. Bir adet kuru soğanı büyük parçalar halinde doğrayın ve bir kavanoza koyun. Üzerine bir yemek kaşığı bal ekleyerek karışımı 3 saat bekletin. Soğan bu süre içinde suyunu bırakacak ve bal ile karışacaktır. Ardından karışımı süzüp içebilirsiniz. Bu doğal karışım, öksürüğü yatıştırıcı etkisiyle biliniyor.

Soğan Bal1

KARABİBER VE BAL KARIŞIMI DA ALTERNATİF BİR ÇÖZÜM

Öksürük ve soğuk algınlığına karşı etkili bir başka doğal çözüm ise karabiber ve bal karışımıdır. Bu karışımı hazırlamak için bir çay bardağı kaynar suya bir miktar çekilmiş karabiber ve bir tatlı kaşığı bal ekleyin. Karışımı demlemeye bırakıp, demlendikten sonra süzerek tüketebilirsiniz.

Soğan Bal2

Şehir Hastanesi uzmanından Sepsis Günü açıklaması Şehir Hastanesi uzmanından Sepsis Günü açıklaması

Doğal yöntemler, grip sonrası oluşan öksürüğü hafifletmede etkili olabilir. Ancak, öksürüğünüz uzun süre devam ederse ya da başka sağlık problemleri ortaya çıkarsa, bir doktora danışmanız en doğru yaklaşım olacaktır.

Kaynak: Haber Merkezi