Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonu'nda düzenlenen 7. Din Şurası'na katılan Erdoğan, medya ve eğlence sektörünü hedef alarak, aile ve dini değerlere yönelik saldırıların arttığını ifade etti.
Erdoğan, "Aile ile birlikte dini değerlerimizi ve dindarları hedef alındığını görüyoruz. Bütün dindarlara hakaret edilmekte, dindarlar ve dini değerler yıpratılmaktadır" diyerek, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'na (RTÜK) çağrıda bulundu. Cumhurbaşkanı, "RTÜK gereğini yapmalı" diyerek, hızlı tedbirler alınması gerektiğini vurguladı.
Erdoğan, dijital medyanın sadece eğlence ve kazanç aracı olarak görülmemesi gerektiğine dikkat çekti ve şunları söyledi: "Sarıklı, sakallı, başörtülü, çarşaflı, cübbeli vatandaşlarımıza ahlaksızca saldırılmakta, itibar suikastları düzenlenmektedir. Üç beş kendini bilmezin reyting yapmasına müsaade etmeyiz. Bu tür girişimler milli güvenlik sorunudur."
Cumhurbaşkanı, medya platformlarına karşı daha etkin bir denetim çağrısı yaparak, bu tür girişimlerin durdurulması gerektiğini belirtti.