Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, vatandaşların tepkisine neden olan Ay-Yıldız sembolünün kaldırılmasına ilişkin yeni bir açıklamada bulundu.

Dörtyol Ay Yıldız Çalışması (3)

Ay-Yıldız’ın Yozgat’ın kuzey girişinde daha estetik bir görünüm sunacağını belirten Başkan Arslan, bu sembolün Cumhuriyet Bayramı’nda açılacak olan park ve piknik alanı yanına taşındığını ifade etti.

Ay Yıldız Görseli (2)

Yozgat’ta ekmeğe zam geldi! Yozgat’ta ekmeğe zam geldi!

Başkan Arslan, konuya ilişkin açıklamasında, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle hazırladığımız, kuruluş yıldönümümüzü simgeleyecek park ve piknik alanının yanı başına Ay-Yıldız görselini taşıdık. Şehrimizin kuzey girişinde sembolümüz daha etkileyici bir hale gelecek. Ayrıca, yeni park alanı ile Yozgatlı vatandaşlarımız bu özel simgeye doğayla iç içe bir mekânda ulaşabilecek” dedi.

Kazım Arslan’dan Sert Cevap! (1)

Sosyal medyada yer alan eleştirilere ve bazı vatandaşların duyduğu endişelere de değinen Arslan, “Bir bardak hatta bir kaşık suda fırtına koparmaya gerek yok. Yozgat ve Türkiye sevgimizi sorgulamak isteyenlere söyleyeceğimiz tek şey, milletimizin değerlerine olan bağlılığımızın, bayrağımıza ve Ay-Yıldız’a olan saygımızın tartışmaya açık olmadığıdır. Bu sembol yeni bir projeyle, şehrimizin güzelliklerine ekleniyor ve Pazartesi günü tamamlandığında vatandaşlarımızla daha güzel görüntüler paylaşacağız” şeklinde konuştu.

Dörtyol Ay Yıldız Çalışması (2)

Başkan Arslan ayrıca, mevcut çalışmaların belediye olarak kente kazandırılacak projelerden yalnızca biri olduğunu belirterek, “Yaptıklarımız ve yapmak istediklerimizle şehrimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Yozgat’ın kültürel ve doğal zenginliklerini tanıtmak, yeni projelerle bu değerleri yaşatmak için attığımız adımlardan geri durmayacağız” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Hakan Demirbaş