2006 yılında Miss Turkey Güzellik Yarışması'nda birincilik elde eden Sarıbaş, modellik kariyerinin ardından siyasete atılarak çeşitli görevlerde bulundu. Son olarak AK Parti AR-GE ve Eğitim Başkan Yardımcılığı görevine yeniden atanmasıyla gündeme geldi.
SEDA SARIBAŞ'IN BİYOGRAFİSİ
Seda Sarıbaş, 8 Ocak 1984 tarihinde İstanbul'da doğdu. Anne tarafından Trabzonlu, baba tarafından Adanalı olan Sarıbaş, Anadolu Üniversitesi Çalışma Ekonomisi bölümünden mezun oldu ve ardından Adnan Menderes Üniversitesi’nde sosyoloji alanında yüksek lisans yaptı.
Siyasi kariyerine AK Parti çatısı altında başlayan Sarıbaş, 2014-2018 yılları arasında Aydın Büyükşehir ve Didim Belediye Meclis Üyeliği yaptı. 2016-2018 yılları arasında AK Parti Aydın Kadın Kolları İl Başkanı olarak görev aldı. 2023 genel seçimlerinde AK Parti’den Aydın Milletvekili seçilen Sarıbaş, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu’nda yer aldı.
SİYASİ KARİYERİ VE SON GÖREVİ
Sarıbaş, AK Parti’nin 2024 yılı kongresi sonrasında yapılan yeni görevlendirmeler kapsamında, AK Parti Genel Merkezi tarafından AR-GE ve Eğitim Başkan Yardımcılığı görevine yeniden atandı. Görevlendirme sonrası yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti AR-GE ve Eğitim Başkanı Mustafa Şen’e teşekkürlerini iletti.
ÖZEL HAYATI
Seda Sarıbaş, iş insanı Sedat Sarıbaş ile evlidir ve üç çocuk annesidir. Eşiyle birlikte bir dönem işletmecilik yapan Sarıbaş, siyasi kariyerine ağırlık verdikten sonra aktif siyasette yer almaya başladı.
ERDOĞAN İLE OLAN GÖRÜNTÜSÜ GÜNDEM OLMUŞTU
Sarıbaş, AK Parti Aydın İl Kongresi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elini öperken çekilen görüntüleriyle dikkat çekmişti. Kongrede çocuklarla birlikte Erdoğan’ın yanına giden Sarıbaş’a Cumhurbaşkanı tarafından 200 lira harçlık verilmesi, kamuoyunda geniş yankı uyandırmıştı.
Seda Sarıbaş, siyasetteki yükselişi ve aldığı görevlerle AK Parti içinde etkin isimlerden biri olarak öne çıkıyor.