Çapanoğlu Kentpark tesislerinde mahalle muhtarıyla bir araya gelen Başer,  belediyelerin görevlerin sadece yol, su ve temizlik işleri olmadığını  vurgulayarak belediyelere  bu hizmetlerin yanında sosyal ekonomik, ve kültürel faaliyetlerde önemli görevler düştüğünü kaydetti.
    Yozgat Belediyesi'nin bu yıl itibariyle farklı sahalarda daha etkin bir biçimde  çalışmalarına hız vereceğini ifade eden Başer, bununla ilgili olarak belediyenin  bazı kadrolarına sözleşmeleri işçiler aldıklarını belirtti.
    Yozgat nüfusunun yüzde 51'nin kadınlardan oluştuğu bilgisini veren Başer, şöyle  devam etti:
    ''Yozgat'taki kadınlarımızın sorunlarını belediye olarak çözmek istedik. Bu  amaçla da Yozgat Belediyesi kadrosuna yeni katılan Sosyolog Birsen Şöhret  başkanlığında üç kişilik ekip ile ''Mahalle toplantıları'' yapılacak. Her hafta  bir muhtar eşi öncülüğünde 21 mahallede toplantılar düzenlenip mahalledeki  kadınların sorunları dinlenecek. Kadınlar. Yapılan analizler sonrasında her bir  mahallenin kendine özgü sorunlarına çözümler üretilecek. Toplantılara o  mahallenin imamının eşi ve okul müdür eşleri de katılacak. Bu sayede sorunlar  farklı açılardan resmedilecek ve değerlendirilecek.''
    Başer, belediyenin birim müdürlerinin her mahalleden veye yakınından yardıma  muhtaç bir aile kendisine kardeş aile olarak seçerek bu ailenin her sorunu ile  ilgileneceğini anlatarak
    ''Biz bu kardeş aileye uygulamasını 50 aile ile başlattık. Muhtarlarımızın  mahallesinde bize bildireceği yardıma muhtaç aile varsa bize bu aileleri  bildirsinler. Bizde bu aileler ile arkadaşlarımızı buluşturalım. Arkadaşlarımız o  ailelerin sorunlarını ve ihtiyaçlarını tespit etsinler. Bu şekilde ailelerin maddi manevi sorunları takip ederek çözelim.'' şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim