Programa Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Yozgat Belediye Başkan Yardımcısı ve Yozgatspor 1959 FK Asbaşkanı Ahmet Akgün, Yozgat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Oğuzhan Güneşer, Yozgat İl Dernekler Müdürü Hakkı Yurtlu, İl Disiplin Kurulu Başkanı Ruhi Bacanlı, Yozgat Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Başkanı Serhat Alper, İl Hakem Kurulu Başkanı İbrahim Akdoğan, ASKF Başkanı Hakan Bektaş, Futbol İl Temsilcisi Mehmet Karakoç, hakemler, gözlemciler, saha komserleri katıldı. 
Programın açılış konuşmasını yapan Yozgat Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Başkanı Serhat Alper, ‘’2016-2017 futbol sezonu açılış programı düzenledik. Hep derim garibin kapısını büyük devlet adamları çalar diye. Sayın valimiz de bizleri kırmayarak bizlerle beraber oldu kendisine çok teşekkür ediyorum’’ dedi. 
İl Hakem Kurulu Başkanı İbrahim Akdoğan, ise yeni sezonda yeni seçildiklerini, inşallah yeni sezonda daha başarılı bir şekilde futbol camiasına, hakem camiasına iyi hizmetler vermeyi amaçladıklarını söyledi. 
İl Disiplin Kurulu Başkanı Ruhi Bacanlı da yeni sezonun hayırlı uğurlu olmasını dileğinde bulunurken, hakemlere de bazı taleplerini iletti. ‘’Lütfen raporlarınızı açık ayrıntılı yazın’’ diyen Bacanlı, çünkü verilecek olan cezaya esas olan hakemlerden gelen raporlar olduğunu, her şeyden önce hakemlerin otoritesini sağlamak için ilk başta karar verdiklerini ancak diğer taraftan da ceza verilen sporcuların bu memlekette spor yapacaklarını. Bir takımdan 6-7 kişinin gönderilmesi demek o takımın sporu bırakacak anlamına geleceğini bu nedenle de hakemleri bu dengeyi kurmaları gerektiğine dikkat çekti. 
ASKF Başkanı Hakan Bektaş, da ‘’Her zaman olduğu gibi birlikteyiz, beraberiz. Bu sayede de Yozgat Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu binasında da hakem arkadaşlarımız için bir oda taktim edeceğiz. Kapımız herkese açıktır. Bundan sora da İl temsilcim ve değerli büyüklerim ile birlikte çalışmalarımıza devam edeceğiz’’ şeklinde konuştu.
Yozgat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Oğuzhan Güneşer, ‘’Bende bir zamanlar futbol hakemliği yapmıştım. Buradaki arkadaşları görünce o günlerimi hatırladım. Birlikte beraber olmanın güzel tarafları. İnşallah bu sezonun da spor adına, ilimiz adına güzel düdükler çalar arkadaşlarımız. Sahalarımızda inşallah hakem arkadaşlarımız olumsuz bir şeylerle karşılaşmadan, sağlık ve sıhhat içerisinde bir sezonu bitiririz’’ ifadelerini kullandı. 
Yozgat Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Akgün, ‘’İki yıldır bir futbol adamı olmak için mücadele ediyorum. Bir çok şeye şahitlik ediyoruz. Ne kadar zor bir görev üstlendiğinizi ben kendim çok yakinen takip ediyor ve görüyorum. Daha Pazar günü oynanan bir amatör maçında ne kadar zor bir maç yönetildiğini birebir olarak gördüm. Çok zor bir durum, çok zor şartlar altında görev yapıyorsunuz. Hepinize kolaylıklar diliyorum. İnşallah kısa süre içerisinde bu zorlukları atlatıp daha üst liglerde görevler alırsınız. Temennim budur. İnşallah sezonumuz hayırlı uğurlu olur’’ şeklinde konuştu.
Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, ise yeni sezonun kazasız belasız bir sezon olması temennisinde bulundu. Hakem arkadaşların çok önemli olduğunu çünkü onların adaleti temsil ettiğine vurgu yapan yurtnaç, ‘’Bir toplumda evde, işte nerede olursa olsun, adaleti bozarsanız, barışı bozarsınız. Onun için toplumun temeli insanın doğasının temeli adalet üzerine kurulmuştur, siz yaptığınız işte hiç taraf tutmadan adaleti temsil eden insanlarsınız. İllaki söylenir, hakem zayıf alırsa öğretmendendir, takım yenilince hakemdendir, fakat adaletli olursanız adaletiniz neticesinde size hiç böyle şey söylenmez. İllaki maçlar elektriklenir, gençler ile beraber oluyorsunuz.  Daha protest davranan insanlarla beraber oluyorsunuz, bunu hem babacan olmakla, hem adaletli olmakla ortadan kaldırırsınız. Yaptığınız işin bir diğer tarafı da gençleri spora yönlendiriyorsunuz. Bizler burada Yozgat’ta gerek valilik, gerek özel idare olarak gençlerimizin spora yönelmesi için gerekli çabayı gösteriyoruz. 2016 yılında elimizde hazır bir bütçe bulduk ama 2017 yılından itibaren yeni bütçeyle, özel idare bütçesiyle Amatör Spor Kulüplerini destekleyeceğiz. Bu hem toplumun geleceği açısından önemlidir hem de burada sporun neşrine bulması önemlidir. Gençler kahvehaneye mi gitsin, madde bağımlıları var onlarla mücadele edelim, yoksa sporla mı uğraşsınlar. Spor ile uğraşsın. Spor yapan insanların kendine güveni olur, özgüvenleri gelişir, sosyal ilişkileri gelişir, toplumla bütünleşir. Belediyespor kulübünden, belediye başkanımızdan dinlemiştim. Hem 15-17 yaştaki yüzlerce gencimiz kahve köşelerinden kurtuldu ve geldi burada spor yapıyor. Bu çok önemli bir şey. Bunu görebilmek çok önemli bir şeydi. Bu maksatla sporu ilimizde yükseltmemiz lazım. Gençlerimizi buraya yöneltmemiz lazım. Tabi sadece gençler için mi orta yaş ve yaşlılar da spor yapacak. Ben Salı günleri futbol oynamaya başladım 5 sene ara vermiştim. O 5 sene önceki gibi değiliz, baktık ki nefesimiz tıkanıyor. Ama daha yaşlıların da yürüyüş yaparak, yüzme yaparak, doğa sporlarıyla spor yapması lazım. Valilikte Alman yetkilileri çağırdık, Yozgat’a kablolu su kaya tesisi kuruyoruz. Spor vadisinin hemen üzerindeki gölede. 2017 yılında bunu gençlerimize alıştıracağız, 2018 yılında dünya şampiyonasının sözünü aldık. Alman firma, bu federasyonun temsilcisi geldi, misafirimiz oldu. Yani Yozgat’ ı doğa sporlarıyla, Roma hahamıyla tarihi doğal alanlarıyla yeni spor alanlarını burada tesis edilmesiyle birlikte Yozgat’ı tanıtacağız. Hızlı trenin gelişi, OSB ile Yozgat farklı bir havaya bürünecek ama kültür sanat ve sporda bir şehrin kaymak tabakasının yer alacağı bir konudur. Bu maksatla sporun her türlüsünü hep birlikte destekleyeceğiz, içerisinde olacağız. Mümkün oldukça olmaya çalışıyorum. Bu duygu düşünce içerisinde bu şehre hep birlikte hizmet edeceğiz. Spor denilince sadece futbol değil, hentbolumuz var, güreşimiz var farklı alanlarla Yozgat’ın sesini güzel şekilde il dışında duyurmak hepimizin görevi’’ diye konuştu. 
Konuşmaların ardından plaket törenine geçildi. Yozgat Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Başkanı Serhat Alper, Vali Kemal Yurtnaç’a hakem forması hediye etti.

Editör: TE Bilişim