Yozgat Birinci Amatör Küme Futbol Ligi’nde yeni sezon ilk kez düzenlenen grup aşaması kapsamında A ve B grubunda oynanan mücadelelerde başladı. Her iki grupta oynanan ilk maçlar sonunda ligin ilk haftadan sezonun sonuna kadar büyük bir heyecan içerisinde geçeceğinin sinyallerini vermiş oldu.
A grubunda oynanan 4 karşılaşmada play off mücadelesi adına favori gösterilen 4 takım ilk hafta maçlarını kazanmayı bildiler.
Grup mücadelesi dışında liginde mutlak favorisi olarak gösterilen Sorgun Belediyespor A grubunun ilk haftasında Çayıralan Esnafspor'un konuğu oldu. Sorgun temsilcisi rakibini 8-0 gibi farklı bir skorla mağlup etmesini bildi ve A grubunun ilk haftasında liderlik koltuğuna oturan takım oldu.
Grubun bir başka önemli ekiplerinden olan Yozgat İl Özel İdarespor ise deplasmanda konuk olduğu Çekerek Belediyespor karşısında ilk yarı zorlansa da rakibini ikinci yarıda bulduğu gollerle 7-3 mağlup ederek grupta ikinci sıraya yerleşti.
Hedefini play off olarak belirleyen bir başka güçlü ekiplerden olan Boğazlıyan Şekerspor ise sezona Yozgat Çamlıkspor deplasmanında merhaba dedi. Karşılaşmanın hemen başlarında rakibi karşısında yenik duruma düşen Şekerspor ilk yarı bitmeden rakibi karşısında iki gol bularak üstünlüğü eline aldı ve  ikinci yarıda bol gollü ve heyecanlı geçen maçı 3-2 kazanmasını bilen Boğazlıyan Şekerspor gruplara 3 puanla başlamanın sevincini yaşadı.
Ligin yeni ekiplerinden olan Yerköyspor ise kendi sahasında konuk ettiği Sarıkaya Belediyespor karşılaşmanın her iki yarısında da bulduğu birer gol sonunda 2-0 mağlup ederek yeni yükseldiği lige galibiyetle başlamasının bildi.
B grubunda ise grubun favori ve ilk 3 hedefi olan takımlar kazanarak lige moralli şekilde başladılar.
Grubun favorisi olan Yemenoğlu Yozgatspor zorlu Şefaatli Belediyespor deplasmanında rakibini oynadığı güzel futbol sonunda 4-1 gibi farklı bir skorla mağlup ederek gruplara galibiyetle başlayarak ilk haftayı B grubunun zirvesinde tamamladı.
Hedefini grup aşamasında ilk 3 olarak belirleyen Sorgun Gençlikspor deplasmanda konuk olduğu ligin yeni ekiplerinden olan Boğazlıyan Sağlıkspor'u maçın son dakikalarında bulduğu golle 2-1 yenerek lige galibiyetle başlamış oldu.
Ligin bir başka yeni ekiplerinden olan Yozgat Bozokspor ise deplasmanda konuk olduğu Yerköy Köselispor'a tek golle kaybederek lige puansız başlayan bir başka ekip oldu.
Sahasında Yozgat SHÇEK takımını konuk eden Akdağmadenispor ise rakibini her iki yarıda bulduğu goller sonunda 2-1 mağlup ederek lige 3 puanla başladı.
Ligin ikinci hafta müsabakaları ise yine birbirinden heyecanlı maçlara sahne olacak. 
Bu gün ve yarın oynanacak olan müsabakalar ise şu şekilde;
A Grubu’nda Yozgat İl Özel İdarespor – Yerköyspor, Yozgat Çamlıkspor - Sorgun Belediyespor, Sarıkaya Belediyespor  -  Çayıralan Esnafspor, Boğazlıyan Şekerspor  - Çekerek Belediyespor karşı karşıya gelirken, B Grubu’nda ise Yemenoğlu Yozgatspor  -  Boğazlıyan Sağlıkspor, Bozokspor  -Akdağmadenispor, Yerköy Bağlarbaşı Köselispor  - Sorgun Gençlikspor, Yozgat SHÇEK  - Şefaatli Belediyespor karşı karşıya gelecek.

Editör: TE Bilişim