Kırmızı siyahlı ekibin alt yapı antrenörü Tinel, Yozgatspor 1959 FK Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan’ın desteklemesi ile birlikte kurumsal bir kimliğe büründüğünü ve Kazım Arslan’ın destekleri ile yıllardır alt yapısı olmayan kulübe alt yapının kazandırıldığını vurguladı. Kulüp Başkanlığına Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan’ın gelmesiyle birlikte alt yapıya daha çok ağırlık verildiğini dile getiren Tinel, ‘’Geçen sene ilk defa oluşturduğumuz Yozgatspor alt yapısı ile U-19 liginde şampiyonluğa ulaşmayı başardık. Bizler alt yapımızı geliştirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Alt yapı antrenörü olarak benim en büyük amacım ve hedefim önce Yozgatspor A takımına oyuncu yetiştirmek ve Türk futboluna genç yetenekleri kazandırmaktır. Atatürk’ün dediği gibi Türk futboluna zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklı futbolcular yetiştirme gayreti içerisindeyim. Alt yapıda benim en büyük şampiyonluğum A takımıza sporcu vermektir ve A takımın dışa bağımlılığını en aza indirmektir. Onun içinde çok çalışıyoruz gecemizi gündüzümüzü çocuklarımıza harcıyoruz.
Benim amacım sadece ve sadece A takımıza ve Türk futboluna karakterli ve yetenekli sporcu yetiştirmek bunun için burada çok çalışıyoruz inşallah emeğimizi karşılığını en kısa zamanda alacağız’’ dedi. 
Son 15 yıldır alt yapısı olmayan Yozgatspor gecen sene oluşumla ve yaşadığı şampiyonlukla adından iyice söz ettirmeye başladığını anlatan Yozgatspor  1959 FK Altyapı antrenörü Nihat Tinel, ‘’Kurduğu bu seneki spor okuluyla 180 öğrencisiyle çok iyi bir yaz geçirdi. Bu destekte yanımızda olan kazım Aslan ve Ahmet Akgün’e çok teşekkür ederim. Bu sene her kategoriye katılacak olan Yozgatspor 1959 FK’nın hedefi yine Yozgatspor’a futbolcu yetiştirmek ve şampiyonluk. Hızlı bir şekilde çalışmalara başlayan alt yapımız Yozgatlı bütün sporculara sahip çıkıyoruz. Kazım Aslan ve Ahmet Akgün’e sonsuz teşekkür ederim, çünkü Yozgat çocuğuna kendi çocukları gibi destek veriyor, alt yapımıza çok önem veriyorlar bizde çok çalışıyoruz’’ diye konuştu.

Editör: TE Bilişim