CHP İl Başkanı Abdullah Yaşar, Merkez İlçe Başkanı Kazım Eliaçık ve Kadın Kolları Başkanı Özgür Karslıoğlu ile birlikte parti binasında basın toplantısı gerçekleştirdi. 
Basın mensupları ve partililerine seslenen Abdullah Yaşar, CHP lideri Kılıçdaroğlu’na yapılan alçak saldırının ilk olmadığını söyleyerek, Kılıçdaroğlu’nun doğruları söylemesi, demokrasi ve cumhuriyeti savunması ve teröre taviz vermeyen tavrından rahatsız olanların genel başkanı hedef aldığını belirtti.
Saldırıyı kınadığını belirten Yaşar, “Bu saldırıyı gerçekleştiren hainler de, onların işbirlikçisi olan alçaklar da iyi bilsinler ki, Kılıçdaroğlu’na yönelen her saldırıda karşılarında CHP örgütünü ve Türk halkını bulacaklardır” diye konuştu.
Ülkenin huzuru, demokrasinin korunması ve halkın hak ettiği şartlarda yaşaması için CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun canını hiçe sayarak çalıştığını vurgulayan Abdullah Yaşar, “Liderimiz Kemal Kılıçdaroğlu’na ve konvoyda bulunan herkese şahsım ve CHP Yozgat İl Örgütü adına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum” ifadelerini kullandı.
“BİRLİĞİMİZE YAPILDI”
CHP İl Başkanı Abdullah Yaşar, Kılıçdaroğlu’na yapılan hain saldırının birlik ve beraberliğe yapıldığını söyledi. Başkan Yaşar, siyasetçiler, yurttaşlar, sivil toplum örgütleri olarak birleşerek ülkede kardeş kavgasına izin verilmeyeceğini belirtti. Abdullah Yaşar, Gaziantep’te 55 vatandaşın katledilmesi ve diğer terör olaylarının hepsinin kardeşliğe ve ülke bütünlüğüne yapılan saldırı olduğunu vurgulayarak, “Biz 79 milyon yurttaş olarak demokrasiye, cumhuriyete, Atatürk ilke ve devrimlerine daha çok sarılmalıyız. Kardeşliğimizi daha fazla pekiştirmeliyiz” diye konuştu. CHP İl Başkanı Yaşar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, İçişleri Bakanı  Efkan Ala’ya, MHP lideri Bahçeli’ye ve AK Parti Yozgat İl Başkanı Harun Lekesiz’e ilgi ve alakalarından dolayı da teşekkür etti.
CİZRE’Yİ UNUTMADI
Abdullah Yaşar, terörün Türkiye’yi hedef almaya devam ettiğini ve ayrım yapmadan her cana kıydığını söyleyerek Cizre saldırısında hayatını kaybeden güvenlik güçlerine de rahmet diledi. Abdullah Yaşar, “Son olarak 11 polisimiz şehit 70’ten fazla yaralımız olduğunu öğrendik. Hepsine Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim