AK Parti İl Başkanı Harun Lekesiz, AK Parti’nin kuruluş yıl dönümü münasebetiyle bir yazılı açıklama yaptı.

İl Başkanı Lekesiz, AK Parti’nin Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ‘Her Şey Türkiye İçin’ sloganıyla kurulduğunu ve Türk siyasetine yeni bir soluk, heyecan, vizyon ile ahlak anlayışı kazandırmak üzere yola çıktığını belirtti.
“AK Parti Türkiye'nin ve dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşu ve sivil hareketidir” diyen Lekesiz açıklamasında şöyle dedi:

“AK Parti kuruluş ideallerinden asla sapmadan, sırtını milletine dönmeden, taviz vermeden yoluna devam etmektedir. Türk siyasetine ahlak, erdem, siyasi üslup, milletin değerleri ve ileri demokrasi kavramları AK Parti ile gelmiştir. Onun içindir ki, AK Parti'nin Türk siyasetine ve Türkiye'ye kazandırdıklarının 'Halka hizmet hakka hizmettir' düsturuyla ve ilk günkü aşkla ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkartmak için dün olduğu gibi bugün ve yarında bıkmadan, usanmadan ve yorulmadan çalışmalarımızı sürdüreceğiz”.
AK Parti İl Başkanı Harun Lekesiz, partisinin ilkeli ve dürüst siyaset anlayışı ile toplumsal mutabakata verdiği önem sonucu, millet ile devlet arasındaki kalın duvarların yıkılarak, ülke insanının büyük teveccühüne mazhar olduğunu söyleyerek, cumhuriyet tarihi ve demokratik sürecin en başarılı dönemine imza attıklarını kaydetti.
Lekesiz, geride bırakılan 15 senede vesayet çabaları, provokasyonlar, parti kapatma eylemleri ve son olarak 15 Temmuz’da hainler tarafından gerçekleştirilmek istenen darbe girişimine maruz kaldıklarını hatırlatarak, millet iradesine zincir vurulmak istenen kalleş ve hain saldırıların millet tarafından püskürtüldüğünü ifade etti.
Harun Lekesiz, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Vatanımıza, bayrağımıza, birliğimize ve bütünlüğümüze göz dikenlerin her daim karşısında olacağız. 15 Temmuzdaki hain girişimden bu tarafa yakalanan büyük birliktelikle omuz omuza Türkiye olarak 2023 hedeflerine yürüyeceğiz Kurucu Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın açtığı bu yolda Genel Başkanımız ve Başbakanımız Binali Yıldırım’ın öncülüğünde ilerleyen kutlu yürüyüşümüz ilk günkü aşk ve heyecanla devam etmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle partimizden hiçbir zaman destek ve duasını esirgemeyen aziz milletimize şükranlarımızı sunar, partimizin 15. kuruluş yıl dönümünün şehrimize, ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını dilerim”.

Editör: TE Bilişim