Yozgat Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı Yerköy Devlet Hastanesinde bulunan kütüphaneye, darbe teşebbüsünün olduğu 15 Temmuz gecesi şehit olan eski özel hareket polisi Serkan Göker’in adı verildi. 
Yozgat Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kurca yaptığı açıklamada; ” Darbe teşebbüsünün olduğu 15 Temmuz gecesi 47 arkadaşı ile kahramanca mücadele veren Yerköylü eski Özel Harekat Pomisi Serkan Göker’in ismini sağlık kurumları olarak biz de özellikle Yerköy’de bulunan kütüphanemize vererek yaşatmak istedik “ dedi. 
Yerköy Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Ümit Öztürk de yaptığı açıklamada şunları söyledi;  "Milletin iradesi hedef alınarak Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından kalkışılan kalleş darbe girişiminde, darbeci teröristlere kahramanca karşı koyarken şehit edilen Polis Memuru Serkan Göker adının yaşatılması için Genel Sekreterimiz Op. Dr. İsmail Kurca’nın da uygun görmesi ile hastanemizdeki kütüphanene ye ismini vermeyi uygun gördük. Şanlı tarihimize yeni bir sayfa açan şehidimiz tüm Yerköylü vatandaşlarımıza cesaretini vatanseverliğini ve adını miras bırakmıştır" diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim