Ülkenin ve milletin bütünlüğüne kasteden sözde darbe girişiminin ardından meydanlarda demokrasi nöbeti tutan halkın yanında yer alan Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve bağlı sağlık tesis çalışanları, kurdukları “Demokrasi Standı” ile hastanelerin dışında, meydanlarda da nöbet tutarak halkın yanında olmaya devam ediyor. 
Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kurca, Mali Hizmetler Başkanı Sadık Şahin, Tıbbi Hizmetler Başkanı Uzm. Dr. Cahit Bekir Kayhan, İdari Hizmetler Başkanı Ahmet Uslu, Yozgat Devlet Hastanesi Yöneticileri ve sağlık çalışanlarının katıldığı demokrasi nöbetinde Cumhuriyet Meydanında vatandaşlara çorba, pilav, nohut ikramında bulundular. 
Vatandaşlara çorba servisi yapan Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kurca yaptığı açıklamada şunları söyledi; “ Yozgat’ta sağlık çalışanları olarak sadece hastanede değil, meydanlarda da nöbetteyiz. Geleceğimize, ülkemize, demokrasimize sahip çıkmak için buradayız. Gündüzleri işimize gidip, akşamları nöbete geliyoruz. Devletimiz ve hükümetimiz, darbeci cuntacıları ve destekçilerine hak ettikleri cezayı verinceye kadar meydanlardan ayrılmayacağız ve darbe girişimcilerine prim vermeyeceğiz. Meydanda vatandaşlarımıza ayrıca sağlık hizmeti vermek için ambulansımız hazır olarak bekliyor, vatandaşlarımızın ayrıca tansiyonu ölçülüyor. 
Salı günü de meydanda vatandaşlarımız için kurduğumuz stantta çorba, pilav, nohut dağıttık. Gün birlik olma zamanı. Demokrasi nöbetini bırakmayan çalışanlarımıza, yapılan etkinliklerde görev alan tüm personelimize teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim