Bozok Üniversitesi bünyesinde 2007 yılında kurulan Tıp Fakültesi’nin 62 öğrencisi yeni eğitim yılına Yozgat’ta başladı. Kuruluşundan itibaren Tıp Fakültesi öğrencileri Hacettepe Fakültesi’nde eğitim görüyordu. 
Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’ndaki önlük giydirme törenine Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, Rektör Yardımcı Prof. Dr. Kadir Özköse, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı. Programda ayrıca profesörler için profesörlük berat töreni ile doçentliğe yükselen öğretim üyeleri ile için ise plaket töreni düzenlendi. 
Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karabey, törenin açılışında yaptığı konuşmada Tıp Fakültesi’ni kazanarak Yozgat Bozok Üniversitesi bünyesinde eğitime başlayacak olan öğrencileri tebrik etti. 
Karacabey, Tıp Fakültesi’nin üniversite bünyesinde kuruluşundan itibaren öğrencilerin bina ve öğretim üyesi yetersizliğinden Ankara’da eğitim gördüğünü hatırlattı. 
Konuşmasında öğrencilere seslenen Karacabey, sağlık sektöründe doktorluk mesleğini icra ederken her zaman güler yüzlü olmaları tavsiyesinde bulundu. 
Öğrencilerin her zaman yanında ve destekçisi olacaklarını belirten Rektör Karacabey; 
“Rektör olarak ben, rektör yardımcısı arkadaşlarım, dekan hocalarım ve öğretim görevlisi arkadaşlarım hepimiz sizler için varız. Siz burada olmasaydınız bizim burada olmamızın bir anlamı yok. Sizlere her zaman yardımcı olacak bizleriz. Sizlerin her zaman yanınızda olduğumuzdan emin olmanızı isterim” dedi. 
Anne babaları da hitap eden Karacabey, çocuklarına her zaman onların şefkati ve sıcaklığı ile yaklaşacaklarını belirterek, istedikleri zaman ailelerin kendisine de ulaşabileceklerini kaydetti. 
Karacabey konuşmasının ardından Tıp Fakültesi öğrencisine beyaz önlük giydirdi.

PROFESÖRLÜK BERATI

Öte yandan törende profesörlük unvanı alan öğretim üyelerine profesörlük beratları verildi. 
Ayrıca doçent olan öğretim üyelerine de günün anısına bir plaket verildi. 
Tören hatıra fotoğrafı çektirilmesi ile sona erdi. 


Editör: TE Bilişim