Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un büyük bir dava adamı ve iyi bir sanatkâr olduğunu fakat bugün sadece İstiklal Marşı şairi olarak tanındığını ifade eden Karakaya, “Günümüz gençliğine Akif’i Anlatmak zorundayız, onun ne gibi ahlak abidesi olduğunu öğretmek zorundayız” dedi.
Yazar Yusuf Karakaya Mehmet Akif’le ilgili kısaca şunlara değindi: Akif’in asıl amacı İslam’la yoğrulmuş ahlakı insanlara yaymaktır. Akif, sözüne sadık bir kişiliğe sahiptir. Verdiği sözü yerine getirmeye çok özen gösteren bir kişidir. Akif, yakın dostu Eşref Edib’e göre ömrünün bir haftalık döneminde bile zekât verecek hale gelmemiştir buna rağmen bir o kadar da cömerttir. Akif için iki mukaddes vardır, birincisi din ikincisi dil. Akif’in hayatı yokluk içinde geçmiştir herkesin bildiği gibi yazdığı İstiklal Marşı’ndan bile para almamıştır. Velhasıl Akif, büyük bir dava adamıdır ve yeni nesiller için örnek alınacak bir hayata sahiptir.
Yaklaşık bir saat süren sohbet soru cevaplarla sona erdi. Programın sonunda Yozgat’ın eğitim, kültür hayatına yaptığı katkılar için Yusuf Karakaya’ya, yine Yozgat kamuoyunun yakından tanıdığı yazar Dr. Mehmet Güneş tarafında bir plaket takdim edildi.

Editör: TE Bilişim