Bir ay içerisinde açılışı yapılması planlanan, içerisinde sauna, jakuzi, Türk hamamı, çocuk havuzu, kaydıraklı havuz, spor komplesi, dinlenme odaları, kafeterya bulunan ve tamamı bayan çalışanlardan oluşan Kadınlar Aquapark, hizmete girdiğinde sadece kadınlara yönelik eğlence ve dinlenme merkezi olacak.

Aquapark’ta son rötuşların yapıldığını belirten Vali Kemal Yurtnaç, Yozgat’ın çehresinin bu ve bu gibi yatırımlarla değişeceğini söyledi.

Yozgat’ta şehit yakınları, gaziler, gazi yakınları ve dezavantajlı guruplara pozitif ayrımcılık yapıldığı gibi, kadınlara da pozitif ayrımcılık yaptıklarını hatırlatan Vali Yurtnaç, “Yozgat’ta kadınlarımızın gidip rahatlıkla eğlenecekleri, hoşça vakit geçirebilecekleri mekanlar yoktu. Yozgat Valiliği olarak kadınlarımıza bu imkanı sağlamak için başlatılan Aquapark inşaatında sona gelindi. Şu anda ufak tefek rötuşları kaldı. İnşallah bir ay içerisinde bu eksiklerde tamamlandıktan sora hizmete açacağız” dedi.

İl dışından da günübirlik olarak buraya vatandaşların gelebileceğini ifade eden Vali Yurtnaç, “İnşallah 2018 yılında hızlı trenin seferlerine başlamasıyla birlikte özellikle Ankara’dan çok sayıda günübirlik ziyaretçilerimiz olacaktır. Bu Yozgat ekonomisine de katkıda bulunacaktır. Amacımız Yozgat’ta sosyal hayatı hareketlendirip, Yozgat’ı yaşanabilir bir kent haline getirmek” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim