Yozgat’ta belediye bünyesinde geçtiğimiz yıl kurulan Sanat Tiyatrosu Topluluğu, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde kadına yönelik şiddeti ve ötelemeyi ele alan “Erkekler Köyü” isimli oyunla perde dedi. Geniş kitlelere hitap eden ve büyük beğeni toplayan oyunun ardından son olarak Hamiyet Yıkılmasın ile tiyatro severlerin karşısına çıkan topluluk, alkış topluyor.

Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan’ın desteği ile kısa sürede önemli bir mesafe  kat eden topluluğun ortaya çıkardığı oyunlar her kesimden büyük ilgi görüyor.

Yozgat’ta yaşayan öğretmen, öğrenci ve halktan oluşan ekibin yönetmenliğini tiyatro tecrübesi ile son yıllarda dikkatleri üzerine çeken başarılı oyunca Burak Öngel yapıyor.

Öngel, yeni sezona büyük bir heyecan ve özveri ile girdiklerini ve ilk seanstan itibaren tiyatro severlerden büyük ilgi ve talep gördüklerini söyledi.

“Elimizden geldiğince bu talebe cevap verme gayesinde olduk” diyen Öngel; “Yeni sezon oyunumuzun tarzını Fars yani durum komedisi olarak belirlemiştik. Yozgat da denenmemiş daha evvel oynanmamış bir tarzdır bu. Bir devlet tiyatrosu oyunu olan Hamiyet Yıkılmasın her defasında büyük ilgi gördü. Hamiyet Yıkılmasın bunu sabit, sürekli hale getirip tiyatro sevenlerin beğenisine sunuyoruz” dedi.

Açıklamasında Yozgatlı’nın tiyatroya olan ilgisine dikkat çeken Öngel, bu ilgiyi artırmak adına ortaya koydukları gayretin her zaman Yozgat Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan’dan destek bulduğunu söyledi.

Öngel, verilen desteği karşılıksız bırakmamak adına gayretli çalışmalarından dolayı ekip arkadaşlarına ve teknik kadroya, bu yol da kendilerini yalnız bırakmayan Yozgat Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan’a teşekkür etti.

 

Editör: TE Bilişim