Sorgun TSO Salonu'ndaki eğitime TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Dıvrak, Ekonomi Bakanlığı Uzmanları, Türkiye Odalar Borsalar Birliği Temsilcileri, Türk Eximbank Yetkilileri, ilgili kamu kurum kuruluşları temsilcileri ve üyeleri katıldı.
Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Dıvrak yaptığı açılış konuşmada; Sorgun’un gelişmeye devam eden ve bununla birlikte hızlı bir büyümenin eşiğinde olan bir ilçe olduğunu,  altyapı olarak da ihracat potansiyelimizin geliştirilebileceğini söyledi.
Dıvrak konuşmasında; "Ekonomik büyüme dış ticareti etkilediği gibi dış ticarette ekonomik büyümeyi etkilemektedir. Oda olarak ilimiz ve ilçemizin ihracatının artırılması bu dönemdeki hedeflerimizden biridir. Çünkü ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşmasında sanayicilerimizin çok etkin bir rolü olacaktır. Bu bilgilendirme, bölgemizdeki ihracat bilincinin artırılması ve dış ticaret ile ilgili firmalarımızın dış ticaret konusundaki bilgi ve becerilerini geliştirmesine katkı sağlayacaktır" dedi.
Dıvrak, organizasyona katılım ve katkı sağlayan herkese teşekkür etti. 
Seminerde şu konular ele alındı: "Dahilde ve Hariçte İşleme Rejimleri, İhracatta Sağlanan Devlet Yardımları, Yurt Dışında Gerçekleştirilen Fuar Katılımlarının Desteklenmesi, Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi, Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği, Pazara Giriş Belgelerinin Desteklenmesi, İş Dünyası İçin Ticari Bilgiye Erişim, Ülke Masaları- Irak ve Birleşik Arap Emirlikleri Pazarlarına İhraç İmkanları, Türk Eximbank İhracat Kredi Sigorta ve Garanti Programları."

Editör: TE Bilişim