Uzunlu Belde Belediyesi tarafından beldeye yapılan park yeşil ve doğal mekan olmanın yanı sıra nostaljik özellikler taşıyor. Parkın içinde bulunan ve geçmişte çiftçiler ile yöre halkının kullanmış olduğu nostaljik eşyalar açık havada sergileniyor.
Uzunlu’nun parkı adeta bir açık hava müzesini andırıyor. Yozgat’ın geçmişinden günümüze önemli iz ve ayrıntılar aktaran parkı özellikle yaz aylarında beldeye gelen gurbetçi vatandaşlar ziyaret ediyor. 
Parkta kara saban, kağnı, değirmen taşı gibi bir dönemin önemli zirai alet ve edevatlarının yanı sıra günlük hayatta kullanılan teş, leğen, sitil gibi değişik mutfak araç ve gereçleri de yer alıyor.

KÖPRÜDEN GEÇTİ GELİN
Uzunlu Belde Belediyesi tarafından beldeye inşa edilen parkın içerisinde bulunan havuza yakın zamanda birde köprü eklendi. Büyük havuz üzerinde yer alan köprü özellikle beldede yeni dünya evine giren çiftlerin düğün fotoğrafları için poz verdiği gözde mekanlar arasında yer alıyor. Genç çiftler köprünün üstünden geçerken hem objektiflere poz veriyor, hem de davul ve zurna eşliğinde ağırlama  oynayarak mutlu günlerini kutluyor. Yozgat’ın beldelerinde bu denli güzel mekanlar yer alırken il merkezinde bu tür alanların bulunmaması bir yana, Çamlık gibi tek nefes aldığımız Yozgatlıların bahçesine de ciddi ücret tarifeleri uygulanması il merkezinde ikamet eden Yozgatlıları bunaltmaya ve soluksuz koymaya devam ediyor.
Haber: Mustafa TEKER

Editör: TE Bilişim