Umutlu Beldesinde camii lojmanında çıkan yangın sonucu hayatını kaybeden üç kız kardeşin cenaze namazına katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, daha sonra Akdağmadeni Belediyesi tarafından yaptırılan 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkına yaptırılan Ahşap Camii’nde incelemelerde bulundu.
Görmez’e, Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Yozgat Müftü Vekili Süleyman Eroğlu, Amasya İl Müftüsü İsmail İpek, Kayseri İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, Sivas İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, Yozgat İl Jandarma Alay Komutanı Albay Selçuk Yıldırım VE AK Parti İl Başkanı Harun Lekesiz de eşlik etti. 
Akdağmadeni Belediye Başkanı Suphi Daştan, Görmez’e ahşap camii hakkında bilgi verdi. Projenin güzel ve kapsamlı olduğunu ifade eden Diyanet İşleri Başkanı Görmez, camiinin tamamen  ahşap olması , mimari yapısının ve işçiliğinin büyük emekler sarf edilerek yapıldığının anlaşıldığını belirterek Ahşap Camii’ni çok beğendiğini ifade etti. 
Camii ziyaretinden sonra 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkını da gezen  Görmez ikindi namazını da beraberinde ki heyetle Ahşap Camii’nde de kıldı.
Belediye Başkanımız Suphi Daştan, büyük bir çalışma örneği olarak ilçeye kazandırdıkları 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler parkı ile Ahşap Camii’nin önemini bir kez daha anladığını belirterek; “Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Mehmet Görmez’in yapılan çalışmaları beğenmesi özellikle Ahşap Camii’ne vermiş olduğu önemle ilk namazı da kendisinin burada kılması bizleri memnun etmiştir” dedi.

Editör: TE Bilişim